Evenimentul Zilei > Politica > Ce mutări se pregătesc în PSD. Ponta e în spatele marii reforme?
Ce mutări se pregătesc în PSD. Ponta e în spatele marii reforme?

Ce mutări se pregătesc în PSD. Ponta e în spatele marii reforme?

Deși nu mai este în PSD, Victor Ponta continuă să se intereseze de soarta social-democraților. Mai mult, Ponta i-a transmis câteva sfaturi vechiului său amic, Sorin Grindeanu.

Liderul Pro România, Victor Ponta, a vorbit despre posibila întoarcere a lui Sorin Grindeanu în Partidul Social Democrat. Ca între foști premieri, Ponta a declarat sâmbătă că şi-ar dori ca Grindeanu „să facă curăţenie” în PSD, nu să se ducă „şi să stea la masă cu cei care l-au dat afară”.

„Mi-aş dori să se ducă în PSD, să facă reformă. Dacă poate. Dar să se ducă şi stea la masă cu cei care l-au dat afară şi l-au făcut securist şi în toate felurile, ar fi păcat şi sper să nu facă lucrul acesta. Adică victima cu călăii să se pupe iarăşi, cred că nu va aprecia nimeni chestia aceasta. Dacă reuşeşte în PSD să îi convingă pe cei de acolo că au câteva figuri, «Odiosul» şi «Sinistra», pe care oamenii nu-i mai suportă, să lase bătăliile pentru dosarele lor, pentru funcţiile lor, eu m-aş bucura”, a afirmat Ponta, într-o conferinţă de presă.

Victor Ponta a ținut să sublinieze că nu este anti-PSD-ist, ci este „anti-Dragnist, anti-Dăncilist, anti-baroni” şi pentru că a fost exclus din partid deoarece nu a votat moţiunea împotriva Guvernului Grindeanu, este de înţeles că s-ar bucura ca acesta să fie la conducerea social-democraţilor.

În altă ordine de idei, liderul Pro România a punctat faptul că PNL şi PSD nu îşi doresc să mai crească politic şi alte partide, respectiv USR pe dreapta şi Pro România pe partea stângă, liberalii având acum guvernarea şi forţa administrativă.

„PNL îşi doreşte să rămână primari într-un tur şi preşedinţi de consilii judeţene aleşi direct, pentru că PNL este noul PSD. Acum au ei guvernul, au prefecţi, au Ministerul Dezvoltării, au forţa administrativă, mulţi dintre primarii PSD, probabil, vor fi regăsiţi la PNL. Ei vor să fie noul PSD. Dacă lasă două tururi la primari şi dacă lasă preşedintele de consiliu dintre consilieri, atunci mai intră două partide în joc, USR pe partea dreaptă şi Pro România pe partea stângă. Eu cred că PNL şi PSD nu vor să-i lase pe alţii să crească”, a conchis Victor Ponta.