Evenimentul Zilei > Politica > Klaus Iohannis, despre Liviu Dragnea, care a acuzat suspiciuni de FRAUDĂ la alegeri: ” Chiar el?”
Klaus Iohannis, despre Liviu Dragnea, care a acuzat suspiciuni de FRAUDĂ la alegeri: ” Chiar el?”

Klaus Iohannis, despre Liviu Dragnea, care a acuzat suspiciuni de FRAUDĂ la alegeri: ” Chiar el?”

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat astăzi ce spune despre faptul că liderul PSD Liviu Dragnea, susţine că există suspiciuni de fraudare a alegerilor din partea PNL şi USR. "Chiar el?", a răspuns, ironic, Klaus Iohannis făcând trimitere la faptul că Liviu Dragnea a fost condamnat în dosarul "Referendumul".

"Poate fi numită şi fraudarea alegerilor pentru că există un grup de tineri angajaţi la Guvern, care iniţial au fost voluntari, acum am înţeles că li s-a aprobat un bonus de 2.000 – 3.000 de euro pe lună, despre care iniţial s-a spus că ei au venit acolo să lucreze la un program de informatizare, dar oamenii din guvern sunt destul de speriaţi, care sunt de ani de zile acolo, spun că de fapt aceşti tineri sunt postaci pentru Dacian Cioloş, pentru PNL şi USR. Ne poate spune şi nouă ce fac băieţii ăia acolo? Ce au făcut până acum? De ce sunt plătiţi din bani publici? De ce stau în clădirea Guvernului? Poate (premierul – n.r.) să ne arate până mâine ce au făcut? Să nu aibă impresia că, dacă au fost postaci sau au lucrat pe internet, aceste lucruri se şterg. Nu se şterg. (…) Ei nu vor să câştige alegerile că nu au cum. Ei au câteva ţinte importante – să scadă cât pot din procentele PSD, care contează, pentru ca un eventual vot de încredere (…) să aibă o legitimitate mai mică. 4-5 procente în plus la PNL şi USR fac ca aceste două partide să aibă mai mult. Deci pe nuanţa asta vor să meargă şi spun oameni din interiorul PNL", a declarat Liviu Dragnea. 

Premierul Dacian Cioloş l-a ironizat luni pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pe tema declaraţiilor privind posibilitatea de fraudare a alegerilor, transmiţându-i că Autoritatea Electorală Permanentă este în subordinea Parlamentului.

''Am înţeles că domnul Liviu Dragnea este îngrijorat de posibila fraudare a alegerilor parlamentare. Ştiu că dumnealui este un om cu experienţă în organizarea alegerilor şi mai ştiu că, în trecut, nu totul a mers bine din acest punct de vedere. (…) Domnule Dragnea, constat ca aveţi tendinţa să sădiţi teama şi îndoiala în sufletul oamenilor, ca să vă căţăraţi apoi pe fricile lor în bătălia electorală. Mă abţin să interpretez declaraţiile dumneavoastră despre 'dreptate până la capăt'. Vă asigur însă că acest guvern sprijină Justiţia să-şi facă treaba, tocmai pentru ca tentativele de intimidare să nu-şi mai aibă locul într-o campanie electorală. Eu cred ca a venit vremea ca, în loc de teamă şi ură, liderii acestei ţări să sădească încredere şi optimism că se poate şi altfel: fără minciună, fără populism, fără corupţie. Îndrăzniţi să credeţi şi dumneavoastră, domnule Dragnea'', a scris premierul pe Facebook.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: