Evenimentul Zilei > International > Kim umblă ca pe ouă să nu supere Casa Albă. Ordinul dat ambasadorilor
Kim umblă ca pe ouă să nu supere Casa Albă. Ordinul dat ambasadorilor

Kim umblă ca pe ouă să nu supere Casa Albă. Ordinul dat ambasadorilor

Coreea de Nord a emis noi însărcinări misiunilor sale diplomatice în străinătate, în cadrul tranziției de putere la Washinton.

Potrivit deputaților sud-coreeni, Coreea de Nord a ordonat recent misiunilor sale diplomatice în străinătate să nu „supere”  Statele Unite pe fondul unei tranziții de putere la Washington după victoria în alegerile prezidențiale americane a democratului Joe Biden.

Regimul lui Kim Jong-un a executat, de asemenea, o persoană importantă legată de piața valutară din Phenian, la sfârșitul lunii octombrie, din cauza fluctuației bruște a cursurilor de schimb și a unui oficial, în august,  pentru introducerea mărfurilor interzise,  într-un context de controale consolidate la frontieră din cauza pandemiei Covid-19,  au adăugat aceștia, citând un raport al Serviciului Național de Informații (NIS) sud-coreean, scrie agenția Yonhap.

Aceștia au participat la un briefing în cadrul NIS, în timpul unei reuniuni  a Comisiei de informații a Parlamentului, potrivit deputaților Kim Byung-kee și Ha Tae-keung, care au participat la întâlnire.

Coreea de Nord și-ar fi avertizat ambasadorii că vor fi trasi la răspundere dacă există probleme cu Statele Unite, a spus Kim, potrivit oficialilor NIS.

„Ni s-a spus că există un ordin de a păstra cea mai mare precauție în cuvinte”, au spus deputații.

Apa mării, pescuitul și covidul

NIS a declarat, de asemenea, Comisiei că liderul nord-coreean a dat dovadă de „acte iraționale” pe fondul dificultăților economice din nord în ultima vreme, inclusiv creșterea prețurilor la materii prime și scăderea activităților industriale.

Coreea de Nord a suspendat chiar pescuitul și producția de sare din cauza temerilor că apa de mare ar fi putut fi contaminată cu Covid-19, au spus oficialii NIS.

Oficialii sud-coreeni au mai spus că Phenianul a arătat angoase, deoarece acordul amical între președintele american Donald Trump și Kim Jong-un  a devenit „inutil” în faptului că Trump a pierdut algerile pentru Casa Albă, a declarat deputatul Kim Byung-kee.

NIS a afirmat, de asemenea, că există scenarii în Coreea de Nord potrivit cărora Statele Unite ar putea reveni la politica de „răbdare strategică” susținută de administrația lui Barack Obama, precum și speranțele un summit Phenian-Washington pe fondul prezicerii unei abordări sistemice de către administrația Biden față de Nord.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE