Contraatacul lui Donald Trump la Lovitura de Stat. Ce șanse are să învingă

Contraatacul lui Donald Trump la Lovitura de Stat. Ce șanse are să învingă

Statele Unite se confruntă cu prima lovitură de stat din istoria lor. Instituțiile sale și președintele sunt suficient de puternici pentru a rezista.

Un editorial de Guy Millière în Dreuz pe care l-am tradus pentru cititorii Evenimentului zilei.

Doresc să enunț aici trei sau patru puncte importante.

Mai întâi, Joe Biden nu este mai președinte al Statelor Unite decât sunt eu rege al Franței sau șef al vreunui trib papuaș.

I s-a inventat noțiunea de „Birou al Președintelui ales”, deși niciodată în istoria Americii nu a existat un „Birou al Președintelui ales”.

I s-a construit un decor de carton într-un hangar, lângă casă, pentru ca el să creadă că e adevărat. Decorul mi se pare puțin cam mare, pentru a putea să se întoarcă în subsolul casei, unde are toate șansele să revină în ianuarie.

Sigur, a avut loc o fraudă electorală de o amploare imensă: Democrații chiar au făcut ceva „di granda”. Au făcut să voteze mii de morți și mi se spune că, în Philadelphia, însuși Benjamin Franklin a votat cu Democrații, dar rămâne de verificat, deși nu m-ar mira.

Democrații au utilizat buletine false de vot, au folosit softuri sofisticate, care permit să treacă mii de voturi de la o coloană la alta.

Au folosit și metode mai artizanale: falsificare de semnături, aruncarea la gunoi de buletine valide.

Au beneficiat de complicitatea tuturor marilor organe de presă americane, a Twitter, Facebook, Google și Wikipedia.

Dar dacă au crezut că frauda va trece neobservată, s-au păcălit.

Și, mai ales, vrând să fure alegerile, s-au pus cu cine nu trebuia. Donald Trump nu este genul de cârpă Mitt Romney sau Jeb Bush. Este cineva care se bate și care are energia necesară. Și inteligența necesară.

Cred că lucrurile vor lua o turnură proastă pentru Democrați, ceea ce și începe să se producă.

Democrații îi cer lui Trump să „conceadă”: asta te face să zâmbești, cunoscându-l pe Trump.

Curtea Supremă a SUA a cerut ca voturile sosite după 3 noiembrie, ora 20.00 în Pennsylvania, să nu fie numărate și să fie puse deoparte, iar acest lucru va determina ca Pennsylvania să treacă de partea învingătorului, Donald Trump.

Decizia luată în privința Pennsylvaniei constituie jurisprudență și trebuie aplicată în toate statele cu rezultate ligioase, în special Michigan și Wisconsin.

În Georgia, autoritățile locale au preluat inițiativa și au decis să procedeze la o renunămare a voturilor, excluzându-le pe toate sosite după data și ora limită.

O decizia asemănătoare va fi luată aproape sigur și în privința Arizonei.

Rudy Giuliani, fost procuror, fost primar al New Yorkului, avocat al lui Donald Trump, a depus un set de plângeri la Philadelphia și Pittsburgh, iar judecătorilor le va fi greu să nege evidența, când Giuliani va veni cu dovezi numeroase.

Ministrul Justiției, William Barr, a declanșat o serie de anchete și a declarat că nici un rezultat nu poate fi validat pentru moment. Mii de responsabili de birouri de vot Democrați, de agenți de numărare Democrați, de responsabili de primării îi vor vedea venind la ei pe agenții FBI, ai ministerului Justiției și ai ministerului Securității Interne și vor trebui să răspundă sub jurământ tot ce spun în schimbul bunăvoinței justiției, și este foarte probabil că mulți dintre ei vor vorbi.

Se pregătesc și alte acțiuni. O mare manifestație este prevăzută sâmbătă la Washington, la care Donald Trump va vorbi.

Cele mai recente mesaje ale sale sunt elocvente: înainte de a merge senin la golf sâmbătă, el a postat pe Twitter: „I won, by a lot.” Am câștigat de departe.

Marți, 10 noiembrie, el a zis: „Wait until you see what is coming”. Așteptați să vedeți ce urmează. Și Donald Trump nu vorbește niciodată fără sens.