Kim Jong-un nu iartă pe nimeni! Diplomații ruși din Coreea de Nord sunt din ce în ce mai nemulâumiți de „condițiile severe” de viață de la Phenian pentru că restricțiile severe anti-coronavirus luate de autoritățile nordăcoreene au rupt practic țara de restul lumii.

Kim Jong-un nu iartă pe nimeni!

Într-o declarație cu totul ieșită din comun, Ambasada Rusiei la Phenian a declarat că diplomații din țară se confruntă cu o lipsă acută de bunuri esențiale și a anunțat că are loc un adevărat exod al diplomaților străini.


China avertizează dur o țară vecină. Agresivitatea Beijingului a atins apogeul


“Părăsirea capitalei [nord] coreene poate fi înțeleasă, deoarece nu toată lumea poate rezista severității fără precedent a restricțiilor totale, lipsei acute de bunuri esențiale, inclusiv medicamente, și de a=și trata problemele de sănătate”, se arată în declarația Ambasadei, adăugând că personalul său a părăsit Coreea de Nord pentru că au existat „multe probleme”.

Într-o altă mișcare neobișnuită la începutul acestui an, Ministerul Rus de Externe a publicat un videoclip care arată mai mulți diplomați ruși și familiile lor care părăsesc dramatic din Coreea de Nord folosind o drezină acționată manual.

Potrivit unui diplomat de rang înalt din Moscova, Ministerul rus de Externe a dat publicității filmările pentru a „face presiuni” asupra guvernului nord-coreean și a-l face pe Kim Jong-un de rușine cu privire la modul în care au fost tratați diplomații ruși.

„Rusiei nu îi place să pună Coreea de Nord în lumina reflectoarelor în acest fel, dar a fost foarte nemulțumită de tratamentul dur la care au fost supuși cetățenii săi. Există deficiențe reale legate de alimente și medicamente, așa că au decis să facă presiuni publicând videoclipul “, a declarat diplomatul pentru The Moscow Times cerând să-i fie protejată identitatea.


Începe războiul cultural mondial? Rusia denunță agresiunile împotriva albilor


Ministerul rus de Externe a declarat anterior că diplomații ruși nu au putut să-și părăsească casele din cauza măsurilor stricte de carantină.

Ambasadorii străini au fugit de la Phenian

În declarația sa de Facebook, joi, Ambasada Rusiei la Phenian a publicat fotografii cu niște clădiri care par a fi ambasade străine pustii , afirmând că mai puțin de 290 de cetățeni străini și numai nouă ambasadori rămân în Coreea de Nord.

„Le dorim colegilor noștri din corpul diplomatic de la Phenian, cu care am devenit deosebit de apropiați în lunile dure de rarantină, o întoarcere fericită în patria lor”, scrie The Moscow Times.

Războiul petrolului  aruncă lumea în aer. Dezvăluirile teribile ale presei israeliene