Evenimentul Zilei > EVZ Special > Kim Jong-un are arma armelor! Salt tehnologic uriaş petru Coreea de Nord
Kim Jong-un are arma armelor! Salt tehnologic uriaş petru Coreea de Nord

Kim Jong-un are arma armelor! Salt tehnologic uriaş petru Coreea de Nord

Conform ultimelor informaţii care au stârnit îngrijorarea forţelor armate din Coreea de Sud, dictatorul nord-coreean Kim Jong-un i-a felicitat recent pe responsabilii militari care au dezvoltat dronele capabile să spioneze şi să atace ţintele occidentale.

Kim Jong-un are arma armelor! Salt tehnologic uriaş petru Coreea de Nord. Oficial, dezvăluirile aparţin unui oficial nord-coreean care a reuşit să scape recent de regimul de la Phenian.

Conform sursei indicate, Kim Jong-un a salutat entuziasmat lansarea noii armate de drone „sinucigașe” care poate genera atacuri adânci în spatele liniilor inamice. În acest context, s-au înmulţit temerile despre posibilitatea folosirii acestora pentru atacuri asupra țintelor occidentale.

Anterior, liderul nord-coreean subliniase că dezvoltarea dronelor ucigașe este o „sarcină importantă”. O sursă militară Daily NK susține că testele asupra dronei au fost organizate între 10 şi 13 aprilie aprilie într-o instalație din orașul Gusong. Cercetătorii, inginerii și oficialii regimului au supravegheat buna desfăşurare a testelor. Se spune că dronele sunt capabile de „recunoașterea cu precizie a zonelor aflate în spatele frontului”.

Kim Jong-un are arma armelor!

Șefii militari au salutat dezvoltarea dronelor de atac care pot fi lansate în raiduri „sinucigaşe” de precizie asupra trupelor inamice din Occident. Aeronava fără pilot poate efectua „atacuri-cleşte” asupra țintelor occidentale, conform Daily NK. Șefii militari sperau să finalizeze procedurile de testare până la 1 aprilie, ziua de naștere a fondatorului Coreei de Nord, Kim Il Sung.

Rachetă balistică din arsenalul deţinut de Coreea de Nord

Se presupune că șefii regimului au fost informaţi că pe 14 aprilie au fost efectuate „cu succes testele finale de stabilizare a datelor tactice și tehnice” ale dronelor. Kim a jubilat şi a semnat personal un „mesaj de mulţumire” după ce testele au fost efectuate cu succes.

Salt tehnologic uriaş petru Coreea de Nord

Dictatorul ar fi salutat dezvoltarea dronelor drept „încă o piatră de temelie pentru promovarea avansării și puterii armatei populare coreene”. De asemenea, ar fi lăudat „munca asiduă a tuturor cercetătorilor care au preluat conducerea pentru asigurarea avansului militar istoric al partidului nostru”.

Producția de drone ar fi fost lansată la 15 aprilie. Noile arme ar putea intra în acțiune până în noiembrie. Anterior s-a vehiculat că tiranul nord-coreean a adunat sute de drone de atac capabile să transporte arme biologice și chimice.

Un dezertor nord-coreean numit Jin-myeong Han a spus că dronele lui Kim ar putea declanșa un atac asupra capitalei Coreei de Sud într-o oră. Mai trebuie spus că occidentalii se tem că dictatorul nord-coreean ar putea deţine un arsenal format din 240 de arme nucleare și rachete balistice.

Raportul de cercetare al Asan Institute for Policy Studies și Rand Corp a estimat că regimul nord-coreean ar putea avea până la 242 de arme nucleare și zeci de rachete balistice intercontinentale până în 2027, conform thesun.co.uk