Evenimentul Zilei > Actualitate > Drone în care s-au investit milioane de dolari vor fi folosite la rachete balistice. Proiect militar de amploare
Drone în care s-au investit milioane de dolari vor fi folosite la rachete balistice. Proiect militar de amploare

Drone în care s-au investit milioane de dolari vor fi folosite la rachete balistice. Proiect militar de amploare

Drone pentru rachete balistice sunt dezvoltate de un producător american, iar investiția pentru proiectul militar este consistentă.

Drone pentru rachete de croazieră. Kratos, un producător american de drone, a anunțat că a primit un contract din partea Forțelor Aeriene SUA. Banii sunt destinați pentru a finaliza motorul turboreactor optimizat din punct de vedere al costurilor. El va fi destinat viitoarele rachete de croazieră și vehiculele aeriene de luptă fără pilot „atrăgătoare”.

Divizia de tehnologii a Kratos a primit o comandă de sarcină de 12,7 milioane de dolari în cadrul contractului său de ID / IQ pentru tehnologii avansate. Programul va fi gestionat de Divizia de motoare cu turbină a Laboratorului de Cercetare a Forțelor Aeriene (AFRL / RQT).

Drone pentru rachete de croazieră

Turboreactorul produs se va găsi la prețuri accesibile. Va fi conceput pentru a fi utilizat la viitoarele rachete de croazieră low-cost și vehiculele atractive fără pilot (UAV). Proiectarea și testarea motorului turboreactor a fost finalizată în mai puțin de 18 luni. Asta demonstrează capacitatea celor de la Kratos de-a satisface nevoile luptătorului de astăzi, conform defence-blog.com.

Testarea a inclus și capacitatea motorului de aprindere la condiții de exces de viteză. S-a verificat și performanța motorului, inclusiv tracțiunea, eficiența consumului de combustibil și puterea electrică și durabilitatea, conform sursei citate. Obiectivul comenzii a fost acela de-a finaliza dezvoltarea motorului pentru testarea zborului.

„Demonstrația recentă a arhitecturii noastre avansate a motorului este o altă etapă importantă în angajamentul nostru”

Stacey Rock, președintele diviziei de tehnologii a turbinei Kratos, a declarat: „Demonstrația recentă a arhitecturii noastre avansate a motorului este o altă etapă importantă în angajamentul nostru de a furniza motoare cu turbină la prețuri accesibile și performante.

Tot Kratos se concentrează pe sprijinirea luptătorilor de război și a bazei industriale din Statele Unite, inclusiv efectuarea de investiții semnificative în dezvoltarea și producția de motoare de nouă generație și sprijinirea oportunităților STEM din SUA. Așteptăm cu nerăbdare să sprijinim în continuare AFRL în dezvoltarea de tehnologii transformatoare și accesibile pentru motoare cu turbină.”