Evenimentul Zilei > Monden > Jill Biden va cheltui 1,2 milioane de dolari pe băile personale de la Casa Albă
Jill Biden va cheltui 1,2 milioane de dolari pe băile personale de la Casa Albă

Jill Biden va cheltui 1,2 milioane de dolari pe băile personale de la Casa Albă

Jill Biden, soția președintelui american ales Joe Biden, va cheltui 1,2 milioane de dolari pe băile de la Casa Albă, conform documentelor federale. 
Jill Biden începe în forţă. La Casa Albă se pregătesc lucrări de renovare sub îndrumările directe ale Primei Doamne.

Jill Biden va supraveghea renovările în aripa de est- zona clădirii prezidențiale folosită în principal de prima doamnă și de asistenții ei.

Documentele de achiziții arată că peste 1,2 milioane de dolari vor fi folosiți pentru modernizarea băilor. Totul va trebui să fie gata până în luna mai.

Pe lângă renovarea băilor, va fi o curăţenie generală de împrospătare care va costa 127.000 de dolari, potrivit presei americane. Iar 44.000 de dolari vor fi cheltuiți pentru serviciile de curățare a covoarelor din reședință.

Jill Biden nu se lasă mai prejos faţă de Melania Trump

Vestea vine după ce Melania Trump a  fost criticată deoarece a cerut renovarea grădinii cu trandafiri a Casei Albe.

Utilizatorii rețelelor de socializare s-au dezlănțuit spunând că era o cheltuială inutilă, deoarece familiile americane au dus greul economic al pandemiei de coronavirus.

Melania Trump a anunțat schimbările care au fost făcute în grădină în iulie anul trecut, încărcând fotografiile pe social media.

Ea a scris: „Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la reînnoirea acestui spațiu iconic și cu adevărat superb”.

Utilizatorii rețelelor sociale au folosit hashtagul #RoseGardenMassacre pe Twitter pentru a-și transmite indignarea față de noile peluze simplificate.

Actrița și activista americană Mia Farrow a fost una dintre cele care a criticat gestul Melaniei Trump. Ea a scris: „Trist. A fost minunat înainte. 30 de milioane de americani nu au suficientă mâncare. Și faceți asta – pe cheltuiala noastră?”.

Un alt utilizator de rețele sociale a adăugat: „Familia mea este una dintre cele 30 de milioane care se luptă să aibă suficientă hrană, depindem de băncile de alimente atunci când este posibil. Mă doare să-l vezi pe Trump doar risipind banii contribuabililor cu astfel de lucruri!”

Cu toate acestea, alții au apărat-o pe Melania Trump, explicând că reînnoirea a fost plătită prin strângerea de fonduri private.

O persoană a spus: „Am citit că totul a fost plătit de donatori privați”.

Un alt utilizator a adăugat: „Oficialii Casei Albe au spus că renovările au fost plătite prin donații private. Ei au refuzat să dezvăluie costul lucrării, scrie Express.