Ziarul nord-coreean Rodong Sinmun anunţă că celebrul dictator le-ar adresat o scrisoare de mulţumire muncitorilor care ridică un complex turistic în Wonsan, conform The Sun.

Wonsan este, de asemenea, locul în care se crede că se află trenul privat blindat al lui Kim și în care acesta s-ar putea ascunde în mijlocul pandemiei de coronavirus.

Nu este clar dacă scrisoarea a fost de fapt trimisă de Kim și nicio nouă imagine a liderului nu a fost lansată de mass-media de stat.

Kim Jong-un a murit! Confirmarea unui fost şef de stat. Informaţii incendiare!

Aici este şi marele semn de întrebare? Dacă trăieşte, de ce nu apare în persoană? De ce nu apare o filmare cu acesta sau chiar un mesaj transmis video în timp real? Sau un discurs oficial adresat naţiunii?

Reprezentanţii serviciilor de informaţii din Coreea de Sud au spus că sunt încrezători că liderul de la Phenian este în viață și în stare bună, dar oficialii americani continuă să investigheze.

Kim a fost văzut ultima dată la o întâlnire a Partidului Muncitorilor de la guvernare pentru a discuta despre amenințarea coronavirusului la 11 aprilie.

Se presupune că în următoarea zi ar fi suferit o intervenție chirurgicală, posibil pe inimă.

Liderul din Coreea de Nord a fost suspect de absent la sărbătoarea națională dedicată naşterii bunicului său, eveniment cunoscut sub numele de Ziua Soarelui.

Jurnalista chineză Shijian Xingzou a declarat că „o sursă foarte solidă” a spus că liderul nord-coreean a murit. Ea are 15 milioane de adepți pe site-ul de socializare chinez Weibo și este și nepoata unuia dintre miniștrii de Externe ai țării.

De cealaltă parte, presa japoneză a susținut că liderul Kim Jong-un se afla într-o „stare vegetativă” după ce a fost supus unei operații pe inimă.

Alte zvonuri neverificate afirmă că liderul nord-coreean ar fi putut fi rănit în timpul unui recent test de rachete.

Ziarul Shukan Gendai a relatat că acesta era într-o vizită în ţară când a acuzat o durere în piept şi s-a prăbuşit.

Un alt raport venit de la Beijing susținea că operația cardiacă a mers prost deoarece mâinile chirurgului îngrozit continuau să tremure.

Duminică, senatoarea american Lindsey Graham a declarat că va fi „șocată” dacă celebrul Kim nu va fi mort, cu toate că nu are informaţii directe despre soarta dictatorului.

În weekend, consilierul de politică externă al preşedintelui Coreei de Sud, a răcit zvonurile cu privire la moartea lui Kim sugerând că acesta doar stă la vila sa din Wonsan. „Poziţia guvernului nostru este fermă, Kim Jong-un este în viaţă şi este bine-

El stă în zona Wonsan încă de la 13 aprilie. Nicio mişcara suspicioasă nu a fost detectată până în prezent”, a declarat Chung-in Moon pentru Fox News.

De asemenea, inclusiv detractorii lui Kim au infirmat veştile cu privire la moartea acestuia.