Într-o intervenţie la romaniatv.net, senatorul PMP consideră că în prezent „se menţine misterul până când structurile militare vor decide urmaşul” regimului de la Phenian.

Sora lui Kim Jong-un este cea care în opinia lui Băsescu va prelua puterea. „Este extrem de greu ca un stat înapoiat cum este Coreea de Nord să vină cu o femeie peste un stat militarizat”, a declarat acesta.

De ce atâtea informaţii controversate referitoare la moartea lui Kim Jong-un? Fostul lider de la Cotroceni a lămurit misterul: „Cred că Kimg Jong nu mai trăieşte. Se menţine misterul până când structurile militare vor decide urmaşul.

Un stat atât de militarizat cum este Coreea de Nord nu are alternative militare. Problema este de frică.

Au riscul să nu reuşească cei care au altă idee decât urmaşul. Urmaşul care este sora sau nepoata, cu certitudine revendică locul.

Cred că ei cumpără timp ca să tranşeze lucrurile.”

Presa internațională este plină de speculații pe tema dictatorului nord-coreean. Zvonurile din jurul stării de sănătate a lui Kim Jong Un s-au intensificat, în timp ce mijloacele de comunicare din Asia au afirmat că a murit sau este în prezent „grav bolnav”, scrie Daily Mail

Directorul adjunct al televiziunii prin satelit din Hong Kong (HKSTV) Shijian Xingzou spune că o „sursă foarte solidă” i-a dezvăluit că dictatorul nord-coreean, de 36 de ani, este deja mort.

Separat, presa japoneză susține că Kim Jong Un a intrat într-o „stare vegetativă” după ce a fost supus unei intervenții cardiace la începutul lunii.