Evenimentul Zilei > Actualitate > Fondatorul Megaupload are restricţii “severe”. Află câţi bani îi permit autorităţile să cheltuiască lunar
Fondatorul Megaupload are restricţii “severe”. Află câţi bani îi permit autorităţile să cheltuiască lunar

Fondatorul Megaupload are restricţii “severe”. Află câţi bani îi permit autorităţile să cheltuiască lunar

Deja celebrul Kim Dotcom, după cum este poreclit, fondator al site-ului Megaupload, are voie să cheltuiască o parte din banii pe care i-a câştigat, însă autorităţile din Noua Zeelandă au stabilit un plafon lunar pe care nu are voie să îl depăşească.

Noua Zeelandă a deblocat o parte din averea fondatorului Megaupload.com, a cărui extrădare este cerută de Statele Unite, fixând la 60.000 de dolari neo-zeelandezi (37.000 euro) plafonul cheltuielilor sale lunare, au anunţat joi mass-media locale, citate de AFP.
Kim Schmitz, cunoscut sub numele “Kim Dotcom", arestat la 20 ianuarie în timp ce se afla la reşedinţa sa din Auckland, apoi eliberat pe cauţiune, a estimat că are nevoie de 220.000 dolari neo-zeelandezi pe lună.

Înalta Curte din Auckland nu i-a acordat cetăţeanului german, cu venituri în 2010 de 42 milioane de dolari (31 milioane euro), decât 60.000 de dolari neozeelandezi, potrivit grupului media Fairfax.

Justiţia i-a mai îngăduit acestui iubitor de maşini de lux să-şi folosească Mercedesul, precizează cotidianul New Zealand Herald.

A câștigat peste 175 de milioane de dolari de pe urma site-ului MegaUpload
Activele lui Kim Schmitz au fost îngheţate în aşteptarea examinării cererii de extrădare în Statele Unite, programată la 20 august.

Creat în 2005 şi instalat la Hong Kong, site-ul Megaupload, care susţinea că are zilnic 50 de milioane de utilizatori şi că reprezenta 4% din web, a fost închis la 19 ianuarie.

Justiţia americană îi acuză pe responsabilii site-ului că au încasat 175 de milioane dolari din activităţi ilegale şi că au cauzat un prejudiciu de 500 de milioane deţinătorilor de drepturi, propunând copii piratate ale filmelor, ale programelor de televiziune ori alte conţinuturi.

Autorităţile americane au precizat că vor cere pedeapsa maximă de 20 de ani închisoare în cazul în care procesul va avea loc în Statele Unite.
CITIȚI ȘI:

  • Cazul megaupload. "Cel mai mare pirat al Internetului", în fața instanței
  • Kim Dotcom, fondatorul Megaupload: "Voi câștiga!"
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News