Karin Kneissl a lăsat KAZACIOCUL lui Putin pentru SAMBA și BOSSA NOVA diplomației europene

Karin Kneissl a lăsat KAZACIOCUL lui Putin pentru SAMBA și BOSSA NOVA diplomației europene

La recepția care a urmat reuniunii miniştrilor de externe ai ţărilor din UE, șefa diplomaţiei austriece, Karin Kneissl, ținut să arată că a fost „ o seară inspirată” afirmând că valsul aduce un plus de suflet în diplomaţie.

Karin Kneissl, afiliată Partidului Libertăţii din Austria (FPOe, extrema-dreaptă), a povestit la conferința de presă ce a urmat evenimentului că a dansat cu omologii săi britanic, grec şi român. 

"Am dansat ceva samba şi bossa nova (...), diplomaţia poate fi şi altceva decât un schimb de note de lucru, poate fi creată de asemenea o atmosferă ce permite avansarea" în discuţii, a declarat şefa diplomaţiei austriece.

Ea a adăugat că omologul său britanic Jeremy Hunt a fost "un excelent dansator şi gentleman".

Ne puteți urmări și pe Google News

"Un dans nu are implicaţie politică, fie că dansez cu Jeremy sau cu altcineva. Am dansat cu atâţia bărbaţi înainte", a comentat Karin Kneissl la conferinţă de presă, făcând-o să zâmbească pe şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini, potrivit agerpres.ro

Fotografii ale şefei diplomaţiei austriece în vârstă de 53 de ani dansând cu Vladimir Putin, invitat la nunta ei care a avut loc pe 18 august în sudul Austriei, apoi mulţumindu-i oaspetelui cu o reverenţă profundă, au făcut înconjurul lumii.

Ele au suscitat consternarea presei şi a opoziţiei austriece, care au evocat regrete că acestea ar putea aduce prejudicii imaginii de neutralitate a Austriei.

Kneissl şi Putin au apărat cadrul "privat" al invitaţiei, în timp ce Heinz-Christian Strache, lider al FPOe şi vicecancelar al Austriei, a apărat la rândul său în mod vehement această vizită, calificând-o drept "un semn de stimă pentru Austria" din partea preşedintelui rus.