Evenimentul Zilei > EVZ Special > Jurnalistul Mirel Curea i-a explicat lui Cioloş ce este de neînţeles în Raportul Matic
Jurnalistul Mirel Curea i-a explicat lui Cioloş ce este de neînţeles în Raportul Matic

Jurnalistul Mirel Curea i-a explicat lui Cioloş ce este de neînţeles în Raportul Matic

Vizibil iritat de comentariile ironice lansate după ce a votat în favoarea controversatului Raport Matic (document ce prevede şi că bărbaţii pot naşte), Dacian Cioloş a răspuns criticilor, dar a făcut-o ignorând voit anomalia ce a generat criticile la adresa lui, aspect amendat de jurnalistul Mirel Curea, care i-a explicat europarlamentarului diferenţele dintre normal/natural şi anormal/nenatural.

Jurnalistul Mirel Curea i-a explicat lui Cioloş ce este de neînţeles în Raportul Matic. „Dacian Cioloș încearcă să-și scoată tesla de acolo de unde și-a dat cu ea. Conștient că postura în care s-a pus în povestea cu Raportul Matic îi va fi piatră de moară agățată pentru totdeauna de piciorușele-i și așa firave, acum se bagă astfel îngreunat și pe teren mlăștinos.

A ieșit cu o lungă explicație în care arată ce cumsecade și democrat este el și cum politicienii care trăiesc din minciuni potrivit cărora el a susținut în Parlamentul European o lege prin care bărbații să rămână însărcinați sunt toxici și periculoși pentru societate.

Este vorba despre acea prevedere din Raportul Matic potrivit căreia, «în anumite circumstanțe, bărbații transgen și persoanele non-binare pot, de asemenea, să rămână însărcinate și ar trebui, în astfel de cazuri, să beneficieze de măsuri în ceea ce privește sarcina și serviciile de îngrijire legate de naștere fără discriminare pe criterii de identitate de gen».

Explicaţii schematice pentru Dacian Cioloş

Bun! Să lăsăm caterinca și să analizăm cât de serios-necesară era această prevedere. Să vedem pe bune, ce a susținut el. Clar, «bărbații transgen și persoanele non-binare» care pot rămâne gravide sunt niște ființe umane dotate cu aparat reproducător feminin, adică femei. Ele au ales însă să spună că-s bărbați. Ok! Este alegerea lor.

Prima reacție a lui Dacian Cioloş în scandalul PNRR: „Nu a existat nicio refuzare, nicio respingere”
Cioloş şi Dan Barna

Cât de determinată le-a fost însă alegerea? Adică, ele anatomic sunt femei, pentru că altfel nici nu ar avea cum să procreeze, dar de la mansardă au ales să fie bărbați și ca bărbați s-au acuplat cu niște bărbați, pentru că altfel nu aveau cum să rămână gravide. Să înțeleg că niște femei au ales să fie bărbați, iar ca bărbați s-au combinat cu alți bărbați în manieră absolut femeiască, să zic așa? De ce au mai ales atunci să fie bărbați, dacă lor le place cu bărbați, pe cale femeiască? Sau le place o dată așa, o dată altminterea?

Felicitări pentru democratul Cioloş

Nu că ar fi o problemă chestia asta, dar cine ce le face în fond, cine cum le persecută, cine le oprește «să beneficieze de măsuri în ceea ce privește sarcina și serviciile de îngrijire legate de naștere fără discriminare pe criterii de identitate de gen»?

Cine le-a împiedicat până acum pe fetele astea să nască? Erau date afară din sălile de nașteri, le băteau moașele, li se făcea avort cu forța? Cunoaște Cioloș vreun caz? Nu, nu cunoaște? Păi, nici nu există!  Atunci, bine! Bravo, Cioloș! Democratule!”, a scris prim redactorul-șef adjunct al site-ului evz.ro pe Facebook.

De asemenea, amintim că Mirel Curea l-a întrebat pe Cioloş dacă „va deveni mamă”, iar reacţia copreşedintelui USR PLUS n-a lăsat loc pentru alte interpretări. În urmă cu 3 zile, evz.ro relata ce a hotărât Parlamentul European cu privire la Raportul Matic.

Mirel Curea msauri pandemie
Mirel Curea