Evenimentul Zilei > Actualitate > Chris Terheș, critici aprige îndreptate către raportul Matic care va fi votat în Parlamentul European
Chris Terheș, critici aprige îndreptate către raportul Matic care va fi votat în Parlamentul European

Chris Terheș, critici aprige îndreptate către raportul Matic care va fi votat în Parlamentul European

Europarlamentarul Chris Terheș a comentat prevederile raportului Matic, care va fi votat la data de 24 iunie în Parlamentul European.

Europarlamentarul Christian Terheș a reacționat dur, pe Facebook, în privința controversatului raport Matic. Care prevede dreptul fundamental la avort. Politicianul român a postat pe rețeaua de socializare pe această temă și a prezentat mai multe prevederi ale raportului.

Chris Terheș, despre raportul Matic. Critici legate de multe dintre prevederi

„În iunie 2021 s-a votat formă finală a „certificatului verde” prin care exercitarea libertății de mișcare e condiționată de vaccin sau test. M-am opus acelui regulament, arătând că încalcă drepturi fundamentale și nu poți condiționa pe nimeni să-și exercite un drept de primirea unui ser experimental. Majoritatea europarlamentarilor, însă, au votat că libertatea e ceva relativ, iar prin vot politic pot să restrângă un asemenea drept. Vom vedea din 1 iulie cum va fi implementat acel regulament și certificatul verde.

Tot în iunie 2021, însă, Parlamentul European a votat o rezoluție prin care se cere încetarea menținerii animalelor în cuști. Autorii respectivei rezoluții erau foarte preocupați că ratele, gâștele sau găinile nu au suficientă libertate de mișcare inclusiv să-și întindă aripile, prin urmare, dat fiind că sunt ținute în cuști, li se încalcă dreptul la libertate.

Urmează să se voteze în Parlamentul European

Rezoluția mai conținea și alte prevederi care, dacă sunt implementate, vor conduce la omorârea sectorului de creștere a animalelor și vor scumpi imens produsele de carne. Am votat împotriva acelei rezoluții, însă majoritatea europarlamentarilor au votat în favoarea ei”, a scris europarlamentarul, care a continuat.

„În această săptămâna, pe 24 iunie, în Parlamentul European se votează raportul „privind situația drepturilor sexuale și reproductive din UE, în contextul sănătății femeii”, numit pe scurt „raportul Matic” (de la autorul acestuia, croatul socialist Predrag Fred Matic). Chiar dacă titlul acestui raport, la prima vedere, sună pozitiv, în fapt, raportul conține prevederi și recomandări care, dacă sunt implementate la nivelul UE, efectiv condamnă la moarte țările Uniunii Europene.

Pe scurt, conform raportului Matic:

dreptul la avort devine un drept fundamental absolut, ce va fi și finanțat din fondurile UE;
inclusiv bărbații pot naște copii (nu e glumă);
se reneagă dreptul la libertatea de conștiința al personalului medical de a nu face avorturi sau alte asemenea operațiuni medicale;
mai sunt și alte prevederi aberante, asupra cărora voi reveni în detaliu.

Dincolo de toate cele menționate, raportul Matic încalcă Tratatul, care prevede explicit că domeniul sănătății e de competență statelor membre. Evident, acest argument nu contează pentru neomarxistii din Parlamentul European, gen grupul Renew (USRPLUS), care vor să distrugă statele naționale iar întreagă UE să fie preluată de o mâna de birocrați ce nu sunt aleși de cineva și nu dau socoteală nimănui.

În concluzie, în opinia elitei europene, gândacii (pentru protejarea cărora s-au oprit finanțări de autostrăzi în România) sau păsările de casă au mai multe drepturi decât oamenii din UE”, a mai spus Terheș.