Rashida Tlaib, o musulmană palestiniană, a apucat-o pe Laura Loomer, apoi i-a luat telefonul când jurnalista s-a apropiat de ea cu întrebări la care congresmanul nu a răspuns.  Potrivit avocatului Jared Beck, după ce a vizionat videoclipul, spune că este vorba de luarea și înlăturarea frauduloasă a unui obiect personal cu intenția de a priva persoana de ceva ce-i aparţinea sau chiar tentativă de furt.

Laura a întrebat dacă este dispusă să recunoască faptul că Hamas, o organizație palestiniană sunni-islamistă fundamentalistă, este o organizație teroristă, așa cum este recunoscută de guvernul federal american. Loomer a continuat să pună întrebări cu privire la modul în care vor servi constituenților evrei dacă loialitatea lor este față de Allah și a condamnat-o pe Omar pentru că a votat împotriva legislației din Minnesota.  De asemenea, ea a întrebat de ce Ilhan s-a căsătorit cu fratele ei, o afirmație la care Loomer, a afirmat că are documente care dovedesc cele spuse de ea.

După ce a postat videoclipul, potrivit voiceofeurope, pe pagina personală din reţea, a fost avertizată că i-au eliminat videoclipul spunând că nu respectă standardele comunității Facebook. La putin timp după aceasta şi la mai putin de 24 de ore de la postarea ei i-au închis pagina.  Laura Loomer scrie pentru Big League Politics și a lucrat anterior cu Ezra Levant de la Rebel Media, care a susținut cauza lui Tommy Robinson și înainte de asta a lucrat cu James O'Keefe la proiectul Veritas.

Ea este cel mai recent caz de jurnalist conservator cenzurat de Facebook și de alte platforme media sociale, ceea ce poate fi descris doar ca fiind o încercare de influențare a alegerilor americane din acestă toamnă.