Evenimentul Zilei > Social > Jupiter trage în Pământ ca un „lunetist”. Ce se întâmplă în Univers
Jupiter trage în Pământ ca un „lunetist”. Ce se întâmplă în Univers

Jupiter trage în Pământ ca un „lunetist”. Ce se întâmplă în Univers

Jupiter trage cu roci spațiale spre Pământ ca un „lunetist”, unul ceresc. O masă enormă de pe Jupiter trage spre Pământ, spune un fizician de frunte.

Majoritatea oamenilor de știință consideră că Jupiter – cea mai mare planetă din sistemul solar – ajută la protejarea lumilor mai aproape de soare, cum ar fi Pământul și acționează ca un scut planetar.

Însă, fizicianul Kevin Grazier susține că această teorie a fost „îngropată” și că Jupiter acționează ca un „lunetist” celest – asupra Pământului. Conform cercetărilor sale, Jupiter, mai degrabă,  aruncă cu roci spre Soare și planetele de pe orbită decât să le absoarbă sau să le devieze.

Potrivit teoriei ştiute că Jupiter – planeta uriașă care are o masă de peste 300 de ori mai mare decât cea a Pământului – aspiră toţi asteroizii sau cometele care trec prin apropiere fiind un scut pentru noi, ar fi falsă. Pentru că simulările computerizate efectuate de dr. Grazier dezvăluite că acest lucru nu este real.

Dr. Grazier a declarat pentru Gizmodo: „Simulările noastre arată că Jupiter ar putea să trimită comete spre Pământ în loc să le devieze, iar noi am văzut acest lucru în simularea pe computer”. O serie de articole, inclusiv unul intitulat „Jupiter ca lunetist, mai degrabă decât scut”, au ajutat la înțelegerea modului în care Jupiter aruncă resturi către Pământ, notează Daily Mail.