Evenimentul Zilei > International > Jumătate de VEAC de când am VĂZUT CERUL în DIRECT
Jumătate de VEAC de când am VĂZUT CERUL în DIRECT

Jumătate de VEAC de când am VĂZUT CERUL în DIRECT

Unul dintre obiectivele misiunii Apollo 7 a fost şi prima transmisiune live din spaţiu, obiectiv îndeplinit la 14 octombrie 1968.

În transmisiune, astronauţii au realizat un tur complet al navetei şi au fixat camera pe hublourile acesteia. Timp de aproape 11 zile, Modulul de Comandă a fost supus unei serii de teste, care au demonstrat că toate sistemele navei erau pregătite pentru misiunile viitoare. Sistemul de propulsie din Modulul de Serviciu, care are rolul să plaseze/să iasă de pe orbita lunară, a funcţionat perfect în timpul celor opt teste, fiecare durând de la jumătate de secundă până la 67,7 secunde. Vehiculul spaţial a avut, pe 22 octombrie 1968, o intrare normală în atmosferă şi o amerizare conform planului, coborând în Oceanul Atlantic la Sud-Est de Bermuda.

Nava americană spaţială Apollo 7, avându-i la bord pe piloţii Donn Eisele, Walt Cunningham şi la comandă pe Wally Schirra, a fost lansată din Cape Kennedy, Florida, pe 11 octombrie 1968. Nava a fost plasată într-o orbită de 227,8 x 283,4 kilometri (123 x 153 mile nautice). Obiectivul principal al misiunii Apollo 7 era: "Demonstrarea fiabilităţii Modulului de Comandă/de Serviciu şi a echipajului; demonstrarea capabilităţii de cuplare a Modulului de Comandă/de Serviciu cu alte vehicule aflate pe orbită".
 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: