JUMĂTATE de MILIARD de euro pentru băncile locale. VEZI unde s-au dus cei mai mulți bani

JUMĂTATE de MILIARD de euro pentru băncile locale. VEZI unde s-au dus cei mai mulți bani

Băncile mamă au capitalizat subsidiarele din România cu 525,5 milioane de euro în primele patru luni ale acestui an, comparativ cu doar 12,94 milioane de euro în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC).

În primele patru luni din 2015, cea mai mare infuzie de capital a primit Volksbank România (482,14 milioane euro, în martie), bancă achiziționată de Banca Transilvania. Banca Transilvania a finalizat în acest an achiziția a 100% din acțiunile Volksbank România de la Osterreichische Volksbanken AG, Groupe BPCE, DZ Bank AG și WGZ Bank AG.

De asemenea, OTP Bank a primit 39,09 milioane euro, în ianuarie.

România International Bank și-a majorat capitalul social cu 3,15 milioane euro în februarie. Totodată, Libra Internet Bank a primit un aport de 1,12 milioane euro la capitalul social, în martie. De asemenea, OTP a achiziționat anul trecut Millenium Bank din România.

Ne puteți urmări și pe Google News

Datele publicate lunar de Registrul Comerțului includ primele 40 de companii care au primit aport la capitalul social, după valoarea sumelor alocate.