Evenimentul Zilei > Actualitate > Județul în care cazurile de infectare sunt în creștere. Opt pacienți, externați la cerere
Județul în care cazurile de infectare sunt în creștere. Opt pacienți, externați la cerere

Județul în care cazurile de infectare sunt în creștere. Opt pacienți, externați la cerere

Există persoane care, deși testate pozitiv, refuză să fie internate în spital.

În județul Giurgiu, 12 persoane au fost depistate pozitiv cu COVID-19, dar au decis să refuze internarea. De asemenea, opt pacienți au fost externaţi la cerere. Și asta în condiţiile în care numărul cazurilor creşte de la o zi la alta după ce la finalul săptămânii trecute numărul celor confirmaţi pozitiv înregistrase o stagnare.

Conform Prefecturii Giurgiu, în judeţ sunt 319 cazuri confirmate pozitiv, iar în urmă cu 24 de ore erau 313 cazuri, în urmă cu 48 de ore erau 295 de cazuri. În intervalul 11-13 iulie numărul îmbolnăvirilor se menţinuse constant la 283 de cazuri.

De la punerea în aplicare a deciziei CCR nicio persoană din judeţul Giurgiu nu se mai află în carantină instituţionalizată şi nici în autoizolare, iar de câteva zile giurgiuvenii au început să refuze internarea şi chiar să solicite externarea la cerere, conform Agerpres.

Aneta Matei, prefectul județului, a spus că din cele 35 de teste efectuate joi, 18 au ieşit pozitive la persoane care au fost contacţi direcţi ai celor depistaţi pozitiv în zilele trecute şi din cei 18, trei au refuzat internarea, iar „autorităţile încearcă să îi convingă să rămână izolaţi la domiciliu.” Până în prezent, au fost testate 4.025 de persoane din judeţul Giurgiu, dintre care 52 în ultimele 24 de ore.

Începând din data de 15 iulie Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu a devenit unitate de specialitate care implementează Programul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile Prioritare şi în cadrul acestuia se realizează testarea de specialitate prin aparatul RT-PCR pentru stabilirea diagnosticului de sindrom respirator acut sever determinat de noul coronavirus SARS-CoV-2.

Astăzi, la nivelul întregii țări au fost raportate 799 de noi cazuri, în ultimele 24 de ore, după ce au fost efectuate 18.986 de teste. În total au fost confirmate 35.802 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.598 au fost externate, dintre care 22.312 de pacienți vindecați și 2.286 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: