Dacă până acum au fost voci care au speculat faptul că sarcina ar fi doar un pretext al Elenei Udrea pentru a sensibiliza auditoriul, iată că fosta doamnă a politicii românești vine să demonteze(https://evz.ro/elena-udrea-pictorial-incendiar-inaintea-sorocului.html) că este cât se poate de gravidă, în șapte luni.

Articolul a făcut înconjurul presei românești iar Cătălin Tolontan a răspuns acuzațiilor. Acesta își incepe răspunsul cu o întrebare „Noi chiar vrem să lăsăm corporațiile și Guvernul să conducă editorial ziarele și revistele și să hotărască ce informație primiți și ce informație nu primiți pentru că v-ar leza?!”.

„Scriu aceste rânduri în ziua în care revista VIVA publică pe copertă o fotografie cu Elena Udrea însărcinată. VIVA e o publicație Ringier.Coordonez Gazeta Sporturilor și Libertatea, nu revistele Ringier, dar am știut că redacția VIVA a obținut acest pictorial. Mi s-a părut o idee bună și la fel mi se pare și acum. Vreți să mă judecați? Foarte bine, e dreptul vostru și am luptat mereu pentru el, dar ascultați până la capăt.”, a scris jurnalistul pe tolo.ro.

Jurnalistul spune că ar fi publicat pozele și interviul cu Elena Udrea dar recunoaște că ar fi avut alt mod de abordare a subiectului, amintind că publicația și-a cerut scuze pentru anumite erori.

„Eu aș fi pus pe copertă cuvântul ”fugară” și aș fi amintit în text despre condamnare, dar cu siguranță că, retroactiv, toți suntem deștepți în profesiile noastre. Pentru ceea ce consideră erori, redacția VIVA și-a cerut deja scuze.”

Cătălin Tolontan și-a încheiat articolul spunând că „nimic nu se clădește dacă vă aducem numai ceea ce vă convine și vă ascundem restul. Suntem în regulă tocmai pentru că nu gândim toți la fel și pentru apărarea acestei idei merită să ne contrazicem. Vor curge zeci, sute și mii de mesaje negative, de critici și de suspiciuni. Dar asta e meseria noastră, rămânem aceiași.”