Evenimentul Zilei > International > Joe Biden alege primul șef afro-american la Pentagon
Joe Biden alege primul șef afro-american la Pentagon

Joe Biden alege primul șef afro-american la Pentagon

Președintele ales al SUA l-a nominalizat pe generalul în retragere Lloyd Austin pentru a conduce viitorul său departament al Apărării.

Dacă nominalizarea generalului Austin va fi confirmată de senat, el va fi primul afro-american care va fi la comandă la Pentagon. În vârstă de 67 de ani, generalul Lloyd Austin a luptat în Irak și în Afganistan înainte de a deveni primul afro-american numit la conducerea comandamentului central al armatei americane, Centcom.

Joe Biden ar putea dezvălui oficial numele său marți, a declarat Politico, prima mass-media care a dezvăluit această alegere. New York Times, CNN și canalul ABC au confirmat apoi aceste informații. Echipa lui Joe Biden a păstrat tăcerea, luni seara, în legătură cu acest subiect.

Faptul că Lloyd Austin va conduce cea mai puternică armată a lumii întărește că, în rândurile armatei americane, comunitatea afro-americană este foarte respectată, notează Ouest-France.

Fostul șef al Centcom – organismul care supervizează războaiele din Orientul Mijlociu – a fost, se vede treaba, preferat în fața lui  Michèle Flournoy, care ar fi putut deveni prima femeie la conducerea departamentului Apărării.

Lloyd Austin  i-a succedat  în fruntea Centcom lui Jim Mattis, care a fost ministrul apărării lui Donald Trump din 2017 până în 2019.

S-a retras în 2016, înainte de a se converti în industria de apărare, ca mulți alți predecesori ai săi. El face parte din consiliul de administrație al Raytheon Technologies. Această poziție i-a adus critici din partea unor progresiști.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE