Jocuri sportive "de sufragerie" pentru copii

Jocuri sportive "de sufragerie" pentru copii

Distracţiile de acest tip au dublu rol: îi distrează pe cei mici şi îi provoacă să facă mişcare. Ca să nu se accidenteze, jocurile trebuie supravegheate de un părinte.

Pentru ca zilele cu vreme mohorâtă să nu mai fie un prilej pentru cei mici să stea lipiţi de calculator, specialiştii propun câteva activităţi de interior ideale pentru petrecerea timpului liber în familie.

Olimpiada din sufragerie

Organizaţi o competiţie sportivă la care să participe toată familia şi în cadrul căreia să vă ajutaţi de obiecte pe care le aveţi prin casă. Puteţi alege dintre următoarele variante:

Ne puteți urmări și pe Google News

Bowling: aşezaţi într-un capăt al camerei mai multe sticle goale de plastic şi încercaţi să le dărâmaţi cu ajutorul unei mingi; 

Hochei: folosiţi o minge turtită şi mică pe post de puc şi mături în locul croselor; 

Volei: întindeţi un fir de aţă între două scaune, folosiţi un balon în loc de minge şi daţi balonul dintr-o parte în alta, fie din poziţia de şezut, fie stând în genunchi. Puteţi folosi aceleaşi materiale pentru tenisul cu piciorul.

Gimnastica cu cercul

Copiii îşi pot exersa mai multe grupe musculare cu ajutorul gimnasticii cu cercul. Poate fi rotit în jurul taliei, al braţelor sau al picioarelor.

"Sunt exerciţii foarte bune care tonifică abdomenul şi spatele şi sunt importante pentru copii care stau mult timp la calculator sau aşezaţi la şcoală şi de obicei au spatele încordat", precizează Liora Zytcer, trainer şi instructor de fitness.

Dansuri originale

Inventaţi coregrafii originale şi învăţaţi-i pe cei mici câteva mişcări sau puneţi muzică şi jucaţi-vă "statuile" (toţi dansatorii trebuie să "îngheţe" atunci când muzica se opreşte).

"Dansul e un antrenament cardio bun, ajută la coordonare şi la dezvoltarea copiilor", subliniază specialistul.

Aduceţi circul acasă

Jongleriile, echilibristica sau rostogolirile sunt activităţi distractive care pot fi practicate de toată familia. "Astfel de exerciţii trebuie monitorizate întrucât, în funcţie de vârsta copiilor, ele pot fi periculoase pentru gât, dacă nu sunt efectuate corect", avertizează specialistul. Joaca de-a animalele

Provocaţi-i pe copii să imite sunetele pe care le scot animalele, dar şi mişcările pe care le fac (sar, se târăsc, aleargă sau înoată).

"Sunt amuzante, câteodată au efect de cardio şi sunt foarte bune pentru copii. Sunt exerciţii de tonifiere destul de obositoare", explică Liora Zytcer.

Întreceri amuzante

Roaba (mersul în mâni, în timp ce o altă persoană susţine picioarele) sau mersul cu un obiect pe cap sau între picioare devin exerciţii distractive dacă sunt practicate în cadrul unei întreceri.

"Mersul cu o carte pe cap sau între picioare e bun pentru spate, pe care îl tonifică", spune specialistul în fitness.

În cazul primului tip de întrecere, se recomandă ca cei mici să fie întotdeauna "dirijaţi" de un adult.