Evenimentul ZileiActualitateJocul periculos al Berlinului cu ISIS. Teroriștii trăiesc liniștiți în Germania

Jocul periculos al Berlinului cu ISIS. Teroriștii trăiesc liniștiți în Germania

Jocul periculos al Berlinului cu ISIS. Teroriștii trăiesc liniștiți în Germania
Jurnaliștii de la canalul francez M6 susțin că mai mulți foști activiști ai ISIS trăiesc bine mersi în Germania. Oare ce se ascunde în spatele impunității acordate teroriștilor?

Jocul periculos al Berlinului cu ISIS. Duminică, 7 martie 2021, programul „Investigație exclusivă” de la postul M6 a difuzat o anchetă cutremurătoare. TemaȚ Întoarcerea luptătorilor ISIS în zona „Schengen”.

În urma înfrângerii Statului Islamic (ISIS),  500 de jihadiști (oameni care se ocupau de logistică, recrutarea de luptători și finanțarea califatului) au reușit să fugă din Turcia, Siria și Irak. Au trecut granițele și s-au stabilit discret în Franța și mai ales în Germania.

Jocul periculos al Berlinului cu ISIS

Astăzi, unii dintre ei duc o viață liniștită în Germania.


Atac terorist în inima Americii! Planul nebunesc al Iranului


Chiar dacă poliția le știe trecutul, acțiunile lor nu par să se bucure de vreo curiozitate din partea poliției germane.
Nu e vorba de acuzații fără acoperire. Jurnaliștii francezi s-au documentat bine și vin cu cazuri concrete.
E vorba, în primul rând, de Samir, cunoscut pentru că îi plăea să se joace cu capul victimelor sale.

Chiar dacă și-a faptele faptele sângeroase, el trăiește acum liniștit în apropierea graniței franceze. Mai mult, intenționează să obțină permis de conducere pentru camioane de mare tonaj greu.

Să fi uitat oare germanii masacrul provocat în decembrie 2016 în piața de Crăciun din Berlin?
Un alt caz este cel al lui Majid. Acesta a lucrat în ministerul de finanțe al califatului. Acum duce o viață confortabilă în regiunea  Ruhr. Are o flotă de mașini de lux și a un salon de masaj „halal”.


Dubai, capitala plăcerilor interzise. Fața întunecată a bogatului emirat


Ambele companii par să fi fost finanțate din câștigurile obținute pe vremea când „muncea” ]n califatul terorist.
„La fel ca Samir, Majid nu și-a manifestat niciodată îngrijorarea, în ciuda dovezilor covârșitoare oferite autorităților germane cu privire la relația sa cu sediul ISIS. În plus, ambii par să beneficieze de protecția acelorași autorități”, susțin jurnaliștii francezi.

Jocul periculos al Berlinului cu ISIS. Care e explicația?

Dată fiind inacțiunea autorităților germane, jurnaliștii francezi îți pun câtea întrebări legitime. Au încheiat germanii acorduri cu teroriștii pentru a se asigura că aceștia nu comit acte teroriste în țara lor? I-au recrutat pe acești teroriști după ce le-au iertat istoricul criminal?

Atitudinea Germaniei contrastează cu dorința europeană de a combate efectiv terorismul.

De fapt, pentru Consiliul Europei, „terorismul este o amenințare reală pentru democrație, pentru statul de drept și pentru exercitarea drepturilor omului”. În acest scop a fost creat un comitet.

Misiunea Comitetului pentru combaterea terorismului (CDCT) al Consiliului Europei este de a „monitoriza și asigura o implementare adecvată a instrumentelor juridice ale Consiliului Europei, oferind în același timp experților internaționali un instrument pentru analiza evoluțiilor în domeniul combaterii terorismului, care să permită să răspundă acestor evoluții, inclusiv prin introducerea standardelor internaționale”, scrie Jerusalem Post citând presa franceză.

Descoperirile arată că Balcanii sunt centrul lumii. Istoria se rescrie


Accesează: