A murit baschetbalistul reprezentat pe logo-ul NBA. Cine a fost Jerry West

A murit baschetbalistul reprezentat pe logo-ul NBA. Cine a fost Jerry West Logo NBA. Sursa foto Facebook

Jerry West, baschetbalistul reprezentat pe celebrul logo al NBA, a murit la vârsta de 86 de ani. El a fost jucător şi antrenor al celor de la Los Angeles Lakers. Legendarul sportiv activase în ultimii opt ani, începând din 2017, în Consiliul Director al clubului Los Angeles Clippers.

A fost supranumit „Mister Clutch”

Supranumit „Mister Clutch”, pentru capacitatea sa de a fi decisiv în finalurile de meci, Jerry West a dat naştere unei imagini care astăzi se confundă cu baschetul de înalt nivel: silueta lui, aflată în acţiune, în timp ce dribla, a fost aleasă pentru a întruchipa sigla NBA.

Jerry West nu a vrut să apară pe logo-ul NBA

Baschetbalistul a spus că nu i-a plăcut niciodată să fie în centrul atenției și că nu și-ar fi dorit să apară pe acest logo. „Aş fi preferat ca acest logo să nu fie dezvăluit niciodată. Nu, de fapt chiar îmi doresc asta. Am spus-o de mai multe ori. Este măgulitor că sunt eu, dar dacă aş fi NBA, mi-ar fi ruşine. Nu-mi place să fac nimic care să atragă atenţia asupra mea, iar când oamenii îmi spun The Logo, pur şi simplu simt că nu sunt acea persoană cu care sunt identificat”, a mărturisit el televiziunii americane în 2017.

Jerry West

Jerry West. Sursa foto Wikipedia

Jerry West a avut o carieră impresionantă

West a fost și co-capitan al echipei olimpice de baschet a SUA, care a câștigat aurul în 1960. După cariera de jucător, el a antrenat echipa Lakers timp de trei sezoane, începând cu 1976.În perioada în care a condus Lakers, West a ajutat la reconstrucția echipei, mai întâi în timpul erei „Showtime” Lakers din anii 1980, cu Magic Johnson, Kareem Abdul-Jabbar și James Worthy, printre alții, înainte de a reconstrui echipa la mijlocul anilor 1990 cu Shaquille O'Neal și Kobe Bryant.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ulterior, el și-a asumat roluri de conducere la Memphis Grizzlies, Golden State Warriors și Clippers. Jerry West a primit Medalia Prezidențială a Libertății în 2019, potrivit CNN.