Evenimentul Zilei > International > Jean Claude Juncker își face autocritica pentru Brexit
Jean Claude Juncker își face autocritica pentru Brexit

Jean Claude Juncker își face autocritica pentru Brexit

Jean Claude Juncker regretă că, în 2016 , Comisia Europeană nu a intervenit pentru a preveni ieșirea Marii Britanii din UE.

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, la 31 octombrie, reprezintă „un moment tragic pentru Europa”, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, într-un interviu apărut în El Pais.

„Cred că încă avem posibilitatea să ajungem la un acord cu Londra”, a mai afirmat  Juncker, care a calificat drept „constructivă şi parţial pozitivă” întâlnirea sa de luni cu premierul britanic Boris Johnson.

„Nu împărtăşesc ideea celor care gândesc că Johnson se joacă cu noi şi cu el însuşi. Cred că el încearcă să găsească un acord acceptabil atât pentru Parlamentul britanic cât şi pentru Parlamentul European” a menţionat el, potrivit AFP.

Jean-Claude Juncker regretă că în 2016 Comisia a decis să nu intervină atunci când Regatul Unit a organizat un referendum cu privire la apartenenţa la Uniunea Europeană şi 52 la sută dintre votanţi s-a pronunţat în favoarea ieşirii.

Juncker consideră că înaintea referendumului a existat „o campanie de minciuni şi de fake news”. „În Comisie, am decis să nu intervenim, la solicitarea lui David Cameron”, a adăugat el.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: