Judecătoria Sectorului 3 București a decis arestarea preventivă a celor doi inculpați reținuți sub acuzația de furt calificat, pe o durată de 30 de zile, începând din 17 aprilie, până la data de 16 mai, inclusiv.

Potrivit procurorilor, infracțiunea de furt calificat ar fi fost săvârșită de trei indivizi, toți recidiviști. Marți, 14 aprilie, la prânz, în jurul orei 12,00, cei trei și-au pus măști medicale pe fețe (profitând de recomandările din această perioadă de stare de urgență) și s-au dus acasă la victimă, pretinzând că sunt angajați Enel. Aceștia i-au spus femeii în vârstă de 71 de ani că trebuie să verifice instalația electrică și că urmează să îi fie restituită de companie, o sumă de bani,  conform regularizării.

În timp ce unul dintre bărbați i-a distras femeii atenția, ceilalți doi au mers în dormitorul ei, de unde au furat 102.500 lei. Până să fie prinși, hoții au cheltuit o parte din bani, oamenii legii reușind să recupereze doar 83.000 lei. Hoții riscă 7 ani de închisoare: 5 pentru faptă și  2 ani pentru circumstanță agravantă (a fost comisă în perioada stării de urgență).

Sursa: Justnews.ro