Un pistol cu cartușe, furat din vila unui fost ofițer SRI. Polițiștii, obligați să poarte veste antiglonț

Un pistol cu cartușe, furat din vila unui fost ofițer SRI. Polițiștii, obligați să poarte veste antiglonț Jaf. Sursa foto: Arhiva EVZ

Un fost ofițer SRI din Voluntari a raportat sâmbătă seara la poliție că hoții au pătruns în locuința sa și au sustras un pistol periculos, împreună cu o cantitate semnificativă de cartușe și diverse bijuterii.

Conform primelor informații, se pare că acest jaf din Voluntari a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă. Vecinii bărbatului au sesizat zgomote în curtea acestuia pe parcursul nopții, dar nu au contactat autoritățile.

Descoperirea spargerii s-a produs abia sâmbătă seara, când bărbatul s-a întors acasă și a constatat că locuința sa fusese vandalizată.

Jaf în Voluntari. Hoții au furat un pistol și mai multe cartușe

Forțele de poliție sunt în stare de alertă de aproape 24 de ore în București și Ilfov, iar toți agenții desfășoară misiuni de căutare a armei furate, având instrucțiuni stricte de a purta vestele antiglonț în timpul acestor operațiuni.

Ne puteți urmări și pe Google News

În afară de pistol, hoții au sustras și 24 de cartușe din seiful fostului ofițer SRI. Este important de menționat că arma era în posesia legală a acestuia, fiind păstrată într-un seif conform legislației în vigoare.

Polițiștii nu au dat încă informații despre cât de mare este prejudiciul și cât ar valora bijuteriile ce au fost și ele furate.

Proprietarul le-a dat polițiștilor câteva nume cu cei care știau despre conținutul seifului.

jaf ca-n filme la Iași

Poliție, jaf. Sursa foto: Martin Brayley | Dreamstime.com

Jaful ar fi fost planificat în detaliu

Conform opiniei vecinilor ofițerului SRI, se bănuiește că acest jaf din Voluntari a fost planificat în avans. În trecut, în această zonă au avut loc și alte incidente similare după organizarea unor petreceri la care au participat persoane care, ulterior, au fost atrase de ceea ce au observat în locuințe și au comis furturi.

Poliția anunță că a deschis o anchetă pentru identificarea făptașului sau a făptașilor.

„La data de 6 ianuarie, la ora 19.47, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat de către un bărbat, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras, din locuinţa situată în oraşul Voluntari, mai multe bijuterii, un pistol letal şi 24 de cartuşe.

La faţa locului se află poliţiştii din Voluntari, cei ai Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov şi ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, „pentru efectuarea activităţilor specifice, în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi de drept şi luarea măsurilor legale care se impun”, precizează IGPR.

jaf

Jaf Voluntari. Sursa foto: Arhiva EvZ

 

Jaf în Voluntari. Femeia de serviciu, principalul suspect

Fostul ofițer SRI o suspectează de furt pe femeia de serviciu, care între timp a fost dată afară.

Nu făcea nimic și Suzana  (n.r. soţia mea) i-a zis, n-ai făcut aia, n-ai făcut aia. A început să pună botul, să plângă și a plecat trântind ușa.

Oricum, greșeala a fost a mea, în sensul în care n-am verificat-o. Am tras-o o dată de limbă despre soț și mi-a dat de înțeles că e fară ocupație. L-am văzut pe ăsta, e mai combinator așa”, a spus bărbatul păgubit pentru observatornews.ro.