Evenimentul Zilei > Actualitate > Jaf scandalos. Bătrân păgubit de o sumă mare de bani, prin metoda vânzătorul
Jaf scandalos. Bătrân păgubit de o sumă mare de bani, prin metoda vânzătorul

Jaf scandalos. Bătrân păgubit de o sumă mare de bani, prin metoda vânzătorul

Un bătrân de 73 de ani, din județul Vaslui, a fost victima unui furt ingenios, comis de un bărbat originar din județul Iași.

Bătrân păgubit de o sumă mare de bani! Polițiștii  Secției 2 Poliție Rurală Vaslui au probat activitatea infracțională a unui bărbat în vârstă de 45 ani, din comuna Moțca. Acesta este bănuit de furtul sumei de 8.000 lei, de la o familie de bătrâni. Victimele sunt din localitatea Satu Nou, comuna Muntenii de Sus, județul Vaslui.

Sâmbătă, 20 februarie a.c., ora 13.45, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui au fost sesizați de către un bărbat de 73 ani, din Satu Nou. Acesta a relatat că, în aceeași zi, a fost victima infracțiunii de furt. Persoane necunoscute au sustras de la domiciliul său suma de 8.000 lei.

Bătrân păgubit de o sumă mare de bani! Infractorul a aplicat metoda vânzătorul

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni, sprijiniți de polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Pașcani, au identificat în scurt timp prezumtivul autor al infracțiunii. Potrivit polițiștilor, acesta i-a oferit persoanei vătămate, spre vânzare, bunuri de uz casnic. Atunci când victima și-a scos toate economiile să achite valoarea bunurilor cumpărate, ieșeanul a profitat de un moment de neatenție. A sustras o parte din banii cu care vârstnicul intenționa să platească.

Prejudiciul în valoare de 8.000 de lei a fost recuperat integral, fiind restituit bătrânilor. Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.

Jaf inedit la un magazin din județul Vaslui: A fost furat doar carnetul de datorii

Vasluiul este un județ cu întâmplări demne de pana unor Ilf și Petrov. Spre exemplu, în 2016, hoții au sustras doar carnetul de datorii dintr-un magazin sătesc. „Când am venit dimineață la magazin, am văzut că ușa este spartă, iar dinăuntru lipsea caietul”, declara vânzătoarea.

În septembrie 2020, la Primăria Blăgeşti a avut loc un jaf ca în filme. Infractorii au luat seiful plin cu bani şi computerul în care erau stocate înregistrarile camerelor de supraveghere. Hoții au acționat în timpul nopții. În total,65.000 de lei se aflau în seiful instituției. Infractorii știau că angajaţii primăriei ridicaseră în acea zi, de la Trezorerie, sumele aferente pentru salarii și indemnizațiile pentru asistaţii sociali și pentru însoţitorii persoanelor cu handicap.

Tot în Vaslui, în ultimii doi ani, au mai fost jefuite seifuri de la firmă de curierat, o casă de ajutor reciproc, o casă de amanet şi un abator de pui din zona Bârladului.

Sursa: Realitatea de Iasi