Jaf în Franța. Trei ofițeri de închisoare au fost uciși pentru a fi eliberat un traficant de droguri

Jaf în Franța. Trei ofițeri de închisoare au fost uciși pentru a fi eliberat un traficant de droguri Sursa foto captură ecran

Jaf în Franța. Trei ofițeri de închisoare au fost uciși în Eure în timpul jafului unei dube de la taxajul Incarville marți, în jurul orei 11, a anunțat poliția. Două vehicule, un Audi A5 alb și un BMW seria 5, au atacat o dubă a administrației închisorii în timpul extragerii unui deținut din Rouen spre Évreux. Este vorba de șeful unei rețele de traficanți de droguri, poreclit „La Mouche”.

Jaf în Franța. Trei ofițeri de închisoare au fost uciși

Atacatorii au împușcat trei agenți de extracție. La rândul său, Éric Dupond-Moretti, care se deplasează în prezent la unitatea de criză deschisă de guvern, menționează „doi ofițeri de închisoare decedați” și „trei răniți grav”. Într-un videoclip postat pe rețelele de socializare, se observă doi bărbați, îmbrăcați în întregime în negru, trăgând cu arme în vehicule nemarcate.

„Un convoi de prizonieri a fost atacat în departamentul Eure. Doi dintre ofițerii noștri de penitenciare au murit și trei sunt grav răniți. Gândurile mele se îndreaptă către victime, familiile și colegii lor. Mă îndrept imediat către unitatea de criză”, a anunțat Ministrul francez al Justiției, Éric Dupond-Moretti, pe Twitter.

Făptașii ar fi încercat să-l elibereze pe traficantul „La Mouche”

Cele două vehicule au fugit apoi, unul a fost descoperit ars în orașul Vatterville, celălalt ars și lângă spitalul Évreux. Oamenii legii au anunțat că unul dintre atacatori a fost și el rănit. Făptașii ar fi încercat să-l scape pe șeful unei rețele de traficanți de droguri, Mohamed A. supranumit „La Mouche”. El ar veni din cartierul La Sablière, din Rouen. Acesta are deja mai multe condamnări penale la credit, în special pentru „trafic de droguri” și „tentativă de omucidere”. „La Mouche” nu ar fi trecut ca deținut radicalizat.

Toate forțele sunt mobilizare

„Toate forțele sunt mobilizate pentru a-l găsi”, continuă sursa noastră. La solicitarea poliției, o porțiune de drum național 154 a fost închisă pentru a facilita acțiunea autorităților. „Ce groază… Ce groază… Nici un alt cuvânt”, a reacționat Linda Kebbab, secretarul național al sindicatului Un1té, pe Twitter.