Iurie Roșca, despre războaiele non-militare din lume

Iurie Roșca, despre războaiele non-militare din lume sursa: noi.md

Iurie Roșca, analist și publicist, fost vicepreședinte al Parlamentului de la Chișinău, a conturat în câteva idei lumea de mâine. Cum s-ar putea schimba lucrurile fundamental și cum arată prezentul, la nivel mondial. Roșca spune că tot ce înseamnă clasă politică reprezintă o entitate fără substanță.

Iurie Roșca, despre marile probleme la nivel mondial

„Toate politicile în lume sînt făcute sub bagheta aceleiași centrale că este vorba despre politică economică, că este vorba despre politică financiară, că este vorba despre statutul Băncii Naționale, că este vorba despre regimul de liber schimb în economie, că este vorba despre impunerea agendei climatice, că este vorba de la aderarea la politicile Organizației Mondiale a Sănătății sau mai larg poftim Agenda 2030 valabilă în egală măsură pentru țările NATO și țările BRICS sau pentru toate țările membre ONU care sînt 1197 194 de țări.

Subiectul avorturilor

Despre ce vorbim noi care alegeri, bă, fraților? Cine poate pretinde că, prin prezența stridentă într-un parlament sau altul sau într-o funcție sau alta electivă, poate să oprească toate tipurile de războaie non militare care se desfășoară la ora actuală, pretutindeni războiul religios, războiul cultural, tot ce înseamnă sexualizarea copiilor, tot ce înseamnă ruperea relațiilor dintre generații, fie că este vorba despre Dumnezeu sau este vorba despre capul familiei. Cine poate pretinde că în afară de retorici zgomotoase și pline de vervă, uneori poate să inducă o schimbare cît de cît. Cineva poate să pretindă că prin faptul că a fost ales va reuși să oprească pruncucidere în masă”, a opinat Roșca.

Analistul continuă și vorbește despre subiectul avorturilor, unul care trezește polemici. „Mă refer la avorturi prenatale postnatale, că vor putea să oprească virusul feminismul, acum femeile nu mai vor să fie mame și soții. Toată lumea vrea să fie nachalnik, să conducă bărbații, societățile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce fel de tradiționaliști conservatori mai sîntem noi? Deci, în momentul în care ne vom da seama că prințul acestei lumi dirijează balurile electorale și că toate aceste scamatorii n-au nicio relevanță decît de manipulare a maselor credule și ale pretinșilor intelectuale, pînă atunci n-am făcut nimic. Vin marile provocări, se rostogolesc peste noi marile încercări ale vremii de astăzi, iar noi ne îmbătăm cu apă de ploaie, că uite cît a luat Marine Le Pen”, a mai afirmat Roșca.

Schimbările globale care vor urma

În ceea ce privește schimbările, ele vor urma, fără îndoială. „Vor fi schimbări, lumea de mîine nu va fi una care va rezulta în urma unui scrutin electoral mai reușit, unde forțele patriotice se vor coagula, vor crea un pol, vor înceta cu certurile, cu ambițiile.

Lumea de mîine dacă va exista încă o dată va fi una non liberală, non capitalistă, departe sau la cealaltă extremitate în raport cu civilizația banilor. Și se va naște pe ruinele acestei lumi, care deja nici măcar nu este în esența ei tehnocratică și transumanistă”, a mai spus Roșca, conform noi.md.