Evenimentul Zilei > International > SUA îl face praf pe directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii! E vândut chinezilor!
SUA îl face praf pe directorul  Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii! E vândut chinezilor!

SUA îl face praf pe directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii! E vândut chinezilor!

Secretarul de Stat american Mike Pompeo susține că OMS nu a luat la timp măsurile corespunzătoare împotriva pandemiei de coronavirus pentru că directorul său a fost "cumpărat" de chinezi.

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus este vizat de acuzații grave din partea secretarului de stat american Mike Pompeo.

Oficialul american susține că Tedros Adhanom Ghebreyesusar fi fost ”cumpărat” de Guvernul chinez.
Mike Pompeo a făcut aceste acuzații marți, la Londra, în cadrul unei reuniuni cu deputații britanici, la care presa nu a fost prezentă. ZiareleTimes şi Daily Telegraph au citat declaraţii ale unor participanţi la întâlnire.

” OMS, o organizaţie ”politică” care nu este bazată pe ştiinţă ” 

”Atunci când lucrurile au început să se mişte, în momentul cel mai important, când exista o pandemie în China, dr. Tedros a fost cumpărat de Guvernul chinez. Nu pot spune mai mult despre asta, dar trebuie s-o spun. Spun asta bazându-mă pe informaţii clasificate solide. S-a încheiat un acord, cu ocazia alegerii lui Tedros la şefia OMS”, a declarat Pompeo, citat de ziarul The Daily Telegraph.

”A existat un acord în vederea acestei alegeri. Iar când lucrurile au început să se mişte, voi aveţi britanici morţi, din cauza acordului care s-a încheiat”, a mai spus Mike Pompeo, potrivit aceluiași ziar.

Aceste declaraţii au fost făcute într-o întâlnire găzduită de Henry Jackson Society. Acesta este un cerc de reflecţie prezentat de Times drept susţinător al unei linii critice împotriva Beijingului. Reuniunea a avut loc la două săptămâni după ce Statele Unite au lansat în mod oficial procedura de retragere din OMS. Washingtonul acuză OMS de faptul că nu a acționat la timp împotriva pandemiei noului coronavirus.

”OMS nu este la curent cu asemenea declaraţii”

”OMS nu este la curent cu asemenea declaraţii. Dar respingem orice atac la persoană şi acuzaţii nefondate”, a declarat pentru The Daily Telegraph,  un purtător de cuvânt al organizaţiei ONU. Acesta îndeamnă ţările să se concentreze în continuare asupra luptei împotriva pandemiei.

În timpul vizitei sale la Londra, după ce Guvernul britanic a decis să excludă producătorul chinez de echipament de telecomunicaţii Huawey din reşeaua britanică 5G, secretarul de stat american a încurajat lumea să lupte cu China.

După vizita la Londra, Mike Pompeo a sosit la Copenhaga. El urma să fie primit de către premierul danez Mette Frederiksen iar apoi de omologul său Jeppe Kofod, potrivit stirileprotv.ro. 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: