La ieşirea de la DNA, Meleșcanu a declarat că este “martor într-o anchetă despre care nu pot să vă spun nimic, pentru că este o anchetă în curs. Nu sunt chestiuni legate de partid. Faptele sunt din 2017 ”, a spus Meleșcanu, precizând că audierea de astăzi nu are legătură cu dosarul din februarie, legat de CEDO.

Fostul președinte al Senatului a fost atacat verbal de protestatarul Marian “Ceaușescu”, cel care i-a strigat “tovarășul Meleșcanu, Securitatea, ce faceţi? Ce pensie aveţi? Pensia specială? Criminalii din 1989 ce fac?”. Răspunsul lui Meleșcanu a fost: ”Nu am nicio pensie specială. În perioada de când sunt în Senat, nu primesc nicio pensie”.

Reamintim că Teodor Meleșcanu a mai mers la DNA pe 13 februarie, când a fost audiat în calitate de martor, în legătură cu schimbarea de către fostul agent guvernamental la CEDO Viorel Mocanu a apărării statului român într-un dosar în care Liviu Dragnea contesta condamnarea primită în dosarul Referendumul.

Dragnea l-a dus pe Meleșcanu în fața procurorilor DNA. Ce spune fostul ministru de Externe

Teodor Meleșcanu s-a înscris recent în Partidul Puterii Umaniste, fondat de Dan Voiculescu, la scurt timp după ce a părăsit Forţa Naţională, o formaţiune creată chiar de el şi unde a stat câteva luni.

Anterior, acesta a fost parlamentar ALDE, de unde a plecat după ce Călin Popescu Tăriceanu a decis să scoată partidul din alianţa cu PSD şi să iasă de la guvernare.