Evenimentul Zilei > Politica > Iulian Dumitrescu, PNL: Dragnea înainte de toate! PSD ar accepta chiar și să-i pună tablouri cu poza lui în sălile de clasă
Iulian Dumitrescu, PNL: Dragnea înainte de toate! PSD ar accepta chiar și să-i pună tablouri cu poza lui în sălile de clasă

Iulian Dumitrescu, PNL: Dragnea înainte de toate! PSD ar accepta chiar și să-i pună tablouri cu poza lui în sălile de clasă

Prim-vicepreședintele PNL Iulian Dumitrescu a declarat în Parlament că asistăm la o personalizare fără precedent a obiectivelor guvernamentale, acestea neavând, în realitate, nicio legătură cu agenda cetăţeanului, fiind exclusiv expresia dorinţei liderului PSD de a-şi rezolva problemele pe care le are şi de a-şi conserva puterea în principalul partid de guvernământ.

„Am urmărit cu atenţie dezbaterile legate de cel de-al treilea guvern PSD din ultimul an şi m-am întrebat care ar putea fi sloganul Guvernului Dăncilă. România First? Adică România pe primul loc? Nici vorbă, stimați colegi! Fără nicio îndoială, sloganul noului guvern PSD va fi Dragnea first! sau, dacă preferați în engleză, Daddy first!, adică, în limba română, Dragnea înainte de toate!, expresie a dorinţei liderului PSD de a-şi rezolva problemele pe care le are şi de a-şi conserva puterea în principalul partid de guvernământ”.

Senatorul Dumitrescu, liderul grupului PNL din Senat, a acuzat coaliția PSD-ALDE că și-a pierdut limitele, acceptând un nivel nemaiîntâlnit al cultului personalității liderului Liviu Dragnea, la care exprimarea neadevărurilor în public a devenit normalitate: „Simțul măsurii, atât de important într-o democrație, pare că a dispărut din Coaliția de guvernare, iar dacă mâine ar putea, PSD pare că ar accepta să-i pună liderului PSD tablouri cu poza lui în sălile de clasă. L-ați văzut pe liderul PSD după ședința CEx, când a fost mazilit Mihai Tudose, când a ieșit să spună că nu are mână bună la prim-miniștri și că o să-i lase pe colegi să-l aleagă pe următorul? Avea nevoie domnul Liviu Dragnea să mintă în acel moment milioane de români? Sigur că nu avea… Din păcate, pare că minciuna i-a devenit reflex. Din păcate, pare că minte când nu este necesar. Din păcate, ca să citez pe cineva, pare că minte cu personalitate. Dar nu asta ar fi problema! Adevărata problemă, stimați colegi și domnule Liviu Dragnea, este că aveți, într-adevăr, o părere foarte proastă despre români dacă îndrăzniți să-i mințiți în halul acesta.”

În numele Partidului Naţional Liberal, liberalul Iulian Dumitrescu i-a adresat prim-ministrului desemnat câteva întrebări legate de menținerea legislației fiscale, de realizarea practică a unor importante obiective de investiții, despre stabilitatea unui executiv format exclusiv pe criterii politice, nu de performanță: „…Susțineți aberațiile din așa-zisa „revoluție fiscală”? Ne mai pregătește oare domnul Vâlcov alte aberații pe viitor?… Nu credeți că a venit vremea să renunțați la autostrăzile făcute pe hârtie și să începeți să le faceți și în realitate?… Cum crede doamna Dăncilă că va putea să facă performanţă, în condiţiile în care miniştrii sunt aleși după lupte între organizații, nicidecum pe criterii de competenţă profesională?… Ce urmează? Instabilitate și consum sau stabilitate și investiții?”

În încheierea discursului de la învestitura Guvernului Dăncilă, prim-vicepreședintele PNL Iulian Dumitrescu s-a arătat sceptic față de o posibilă performanță a noului guvern, anunțând că partidul pe care îl reprezintă va vota împotriva învestirii celui de-al treilea guvern PSD din actuala legislatură: „În urmă cu un an, PSD promitea o guvernare social-democrată, şi ne-a dat trei. Am avut două guverne și suntem la un pas de învestirea celui de-al treilea guvern PSD. Dragnea first! Daddy first! Dragnea înainte de toate! Partidul Național Liberal va vota pentru o Românie înainte de toate, deci va vota împotriva Guvernului PSD-ALDE condus de doamna Viorica Dăncilă!”