Evenimentul Zilei > Sport > Iubitorii sportului primesc o veste neașteptată. Noi decizii cu privire la prezenţa spectatorilor în tribune
Iubitorii sportului primesc o veste neașteptată. Noi decizii cu privire la prezenţa spectatorilor în tribune

Iubitorii sportului primesc o veste neașteptată. Noi decizii cu privire la prezenţa spectatorilor în tribune

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a anunțat că viitoarele competiții sportive se vor putea desfășura cu spectatori atât în interior cât şi în exterior. Dar nu oricum, ci vor exista câteva condiții.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat că vor fi câteva măsuri de relaxare pentru iubitorii sportului. Competițiile sportive se vor putea desfășura cu spectatori în tribune în limita a 30% din capacitatea arenelor, atât la exterior, cât şi la interior, dar doar în intervalul orar 05:00-21:00:

„Sportul românesc se bucură de măsuri de relaxare privind participarea spectatorilor la competițiile sportive, ca urmare a hotărârii de guvern adoptate în şedinţa de Guvern de astăzi, pentru modificarea anexelor nr. 2 şi 3 la H.G. nr. 1183/08.11.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, potrivit noilor reguli, competiţiile sportive se vor putea desfăşura cu spectatori în tribune, în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului, atât în spaţii închise, cât şi deschise”, se arată în comunicatul de presă transmis de Ministerul Sportului.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a afirmat că este prima măsură în favoarea sportului

„Este o primă măsură în favoarea sportului, pe care noul guvern o adoptă din prima zi, după cea de reorganizare a MTS ca Ministerul Sportului. Desigur, este nevoie de multă responsabilitate şi pe mai departe. Este nevoie de respectarea măsurilor în vigoare şi de continuarea campaniei de vaccinare, pentru că doar aşa putem limita efectele negative ale acestei pandemii şi reveni spre normalitate”, a declarat Ministrul Sportului, Eduard Novak.

Participarea la aceste activităţi este permisă doar pentru persoanele care deţin certificat verde, respectiv cele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare şi cele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

„Accesul spectatorilor în tribune este permis doar în intervalul orar 05:00-21:00. Această măsură reprezintă un câştig major pentru sport, sportivi şi iubitorii sportului”, se mai arată în document.

Regulile generale aplicabile evenimentelor sportive în aer liber şi în spaţii închise se regăsesc în cuprinsul Ordinului comun MTS/MS nr. 310/708/2021, mai spune sursa citată.