Alertă maximă! Se cer măsuri de urgență cu privire la călătorii. Vaccinurile nu mai sunt eficiente pentru varianta B.1.1.529

Alertă maximă! Se cer măsuri de urgență cu privire la călătorii. Vaccinurile nu mai sunt eficiente pentru varianta B.1.1.529 Sursa: Pixabay

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat statele cu privire la impunerea rapidă a restricțiilor de călătorie legate de noua variantă B.1.1.529 a Covid.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) s-a reunit vineri cu ușile închise pentru a evalua situația epidemiologică ca urmare a identificării noii variante Covid-19 în Africa de Sud, pe fondul temerilor că aceasta ar fi și cea mai agresivă dintre tulpinile noului coronavirus.

Reuniunea experților de la Geneva, convocată de OMS, a început vineri la prânz pentru a evalua B.1.1.529 și pentru a stabili dacă este o variantă de variantă de îngrijorare, a declarat purtătorul de cuvânt Christian Lindmeier.

OMS avertizează împotriva măsurilor de călătorie peste varianta B.1.1.529

S-a mai avansat ipoteza ca vaccinurile anti -Covid bazate pe primele versiuni ale Covid-19 și chiar ale variantei Delta să nu mai fie eficiente: Trebuie să administrăm pacienților Covid-19 care suferă de infecții cronice antivirale pentru a limita efectele sau ne întoarcem de unde am plecat, mai spune expertul

Ne puteți urmări și pe Google News

Autoritățile globale au reacționat cu alarmă vineri la o nouă variantă de coronavirus detectată în Africa de Sud. UE și Regatul Unit sunt printre cei înăspresc controalele la frontieră, în timp ce oamenii de știință caută să afle dacă mutația este rezistentă la vaccin.

„În acest moment, punerea în aplicare a măsurilor de călătorie este avertizată”, a declarat Lindmeier într-un briefing ONU la Geneva. „OMS recomandă țărilor să continue să aplice o abordare științifică și bazată pe riscuri atunci când implementează măsuri de călătorie”.

Au fost raportate 100 de secvențe ale variantei

Ar dura câteva săptămâni pentru a determina transmisibilitatea variantei și eficacitatea vaccinurilor și a terapiei împotriva acesteia, a spus el, menționând că până acum au fost raportate 100 de secvențe ale variantei.

Oamenii ar trebui să continue să poarte măști ori de câte ori este posibil, să evite adunările mari, să aerisească încăperile și să mențină igiena mâinilor, a spus Lindmeier.

„Nu știm încă prea multe despre ea. Ceea ce știm este că această variantă are un număr mare de mutații. Și îngrijorarea este că atunci când aveți atât de multe mutații, poate avea un impact asupra modului în care se comportă virusul”, a spus Maria Van Kerkhove , epidemiolog și responsabil tehnic al OMS pentru Covid-19.

„Acesta este unul de urmărit; Aș spune că suntem îngrijorați”, a spus ea la un eveniment pe rețelele de socializare de joi. Van Kerkhove a spus că este bine că au fost detectate variante, adăugând: „Înseamnă că avem un sistem la loc”.

Lindmeier a spus că grupul consultativ tehnic al agenției ONU și alți experți în evoluția virusului au discutat cu cercetătorii din Africa de Sud.

B.1.1529 este o nouă variantă care a fost detectată în Botswana și care poartă o constelație neobișnuită de mutații

Mai mulți oameni de știință au atras atenția asupra pericolului noii variante, printre ei fiind și directorul Institutului de genetică de la College London University, Francois Balloux, şi spune; B.1.1529 este o nouă variantă care a fost detectată în Botswana și care poartă o constelație neobișnuită de mutații. Dat fiind numărul mare de mutații acumulate într-un singur caz este posibil ca această variantă să se fi dezvoltat pe fondul unei infecții cronice la o persoană imunocompromisă, posibil un pacient HIV/SIDA netratat”, a mai spus el, potrivit theguardian.