Evenimentul Zilei > EVZ Special > Italia, o țară băgată în carantină. Străzile arată deprimant, oamenii nu mai ies din case
Italia, o țară băgată în carantină. Străzile arată deprimant, oamenii nu mai ies din case

Italia, o țară băgată în carantină. Străzile arată deprimant, oamenii nu mai ies din case

Italia a intrat în carantină, țara este paralizată din punct de vedere social și economic, iar situația nu va reveni curând la normal.

Italia a intrat din nou în carantină, din cauza modului în care a evoluat pandemia de coronavirus. Marile orașe arată deprimant, iar străzile sunt goale. Și în capitala Roma, și dar și la Milano sau Venezia, două dintre marile atracții turistice ale aceste țări. Puțini oameni mai pot fi văzuți în aer liber, iar centrele comerciale s-au închis, după restricțiile impuse de autoritățile din Peninsulă.

Italia, din nou în carantină, un film ce a mai rulat și anul trecut

Această situație de izolare totală va fi în vigoare înclusiv cu ocazia Paștelui Catolic. Sărbătorit în acest an la data de 4 aprilie. Practic, în Italia se repetă situația de anul trecut. Atunci când aici pandemia a făcut ravagii și a băgat în colaps sistemul medical. Care nu a mai făcut față pacienților care s-au infectat și au avut nevoie de îngrijiri de specialitate.

Trei sferturi din teritoriul Italiei se află în zona roșie marcată de administrație. Chir și Sardinia, o zonă care a avut mai puține probleme până acum cu infectările. Aici, restricțiile vor fi valabile de la începutul săptămânii viitoare, de luni. Probleme sunt inevitabil și din punct de vedere economic. Pentru că au fost închise afacerile neesențuale, localurile publice, dar și școlile și grădinițele.

De Paștele Catolic, întreaga Italiei va deveni o zonă roșie. Restricțiile, măsuri disperate pentru a evita valul al treilea al pandemiei

Guvernul de la Roma, condus de Mario Draghi, vrea să evite al treilea val al pandemiei. Care să creeze din nou probleme majore, la fel ce cele precedente.

Mai multe regiuni din „Cizmă” au intrat în lockdown de la data de 15 martie. Din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Decretul emis de autorități prevede restricții dure pentru o mare parte din țară. Măsurile sunt valabile până în weekendul cu Paștele. Atunci când toată Italia va deveni o întreagă zonă roșie.