Evenimentul Zilei > Economie > Italia, în topul investițiilor străine de la noi: circa 2,9 miliarde euro
Italia, în topul investițiilor străine de la noi: circa 2,9 miliarde euro

Italia, în topul investițiilor străine de la noi: circa 2,9 miliarde euro

Italia este de peste 10 ani principalul investitor în România, prin numărul de companii înregistrate (circa 37.000), totalul capitalului italian investit la noi în țară fiind de aproximativ 1,6 miliarde de euro, potrivit unui comunicat care anunță organizarea festivalului italian, ce promovează atât mâncărurile, cât și moda italienească în mai multe magazine din țară.

Doar în 2013 au fost înregistrate aproape 2.000 de companii noi, reprezentând aproape 30 de procente din numărul total al societăţilor cu capital străin nou înmatriculate în România, se menționează în comunicat.

Din totalul investiţiilor străine directe în România, la sfârșitul lui 2012, valoarea totală a investiţiilor italiene era de 2,9 miliarde de euro, cu o pondere de 5 procente din totalul investițiilor străine directe.

Agenția Italiană pentru Comerț Exterior – ICE biroul de la București cu sprijinul Ambasadei Italiei la București va organiza cea de-a șasea ediție a festivalului italia, în perioada 15 mai – 17 iunie.

„Timp de o lună vor putea fi apreciate de către publicul larg peste 100 de mărci și produse italiene în peste 500 de magazine, restaurante și lanțuri de retail la prețuri promoționale, într-o atmosferă de sărbătoare, cu muzică, evenimente, degustări, demonstrații culinare, și alte surprize”, se menționează în comunicat.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.