“Aceasta nu e Piaţa lui Matteo, a Georgiei şi a lui Silvio, ci a tuturor”. În acest fel Salvini a deschis manfestaţia formaţiunilor de centru-dreapta sub lozinca “Orgoliul italian”, promovată de Lega împotriva prim-ministrului Conte.

Piaţa care geme de mulţime, cu steagurile-simbol ale partidelor participante, dar şi tricolorul italian. Forţele de ordine au supravegheat cu atenţie desfăşurarea mitingului, confirmând o cifră mai mare decât a organizatorilor: 230.000 de oameni.

Salvini: “Să plece primăriţa Romei, Virginia Raggi, să dispară preşedintele PD, Zingaretti”

De pe scena din piaţa San Giovanni, Matteo Salvini o atacă pe Raggi. “Daţi-ne o mână de ajutor să-i trimitem acasă pe Raggi şi Zingaretti, un duo dezastru, doi perdanţi la nivel naţional”, spune el mulţimii. “V-au făcut să plătiţi 9.000 de euro pentru a depozita gunoiul diferenţiat în această piaţă, sunt convins că la plecare veţi lăsa această piaţă mai curată. Mi-ar plăcea ca primăriţa Romei să se implice 365 de zile pe an să adune gunoaie, având în vedere că e plătită pentru asta”.

“De unde extremism? Suntem oameni normali, suntem poporul contra elitelor, împotriva Guvernului. Suntem 200.000 de oameni, primiţi 200.000 de mulţumiri”. Mulţimea, ca şi liderii de pe scenă sunt mişcaţi de entuziasm, ochii aproape că le înoată în lacrimi.

Berlusconi: Guvernul PD-M5S este periculos

“Suntem aici pentru a spune NU guvernului taxelor, al cătuşelor, al birocraţiei, al unei Justiţii care şi-a pierdut simţul măsurii. Suntem aici pentru a trimite acasă un guvern care n-a fost ales de italieni”, afirmă liderul Forza Italia de pe scenă.”Această piaţă este un exemplu viu pentru toţi italienii, un suflu care ne spune să fim mereu împreună”.

Giorgia Meloni atacă problema imigranţilor

Lidera partidului Fratelli d’Italia: Dacă e nevoie de ziduri, acestea se construiesc – afirmă ea -. Eu vreau un guvern care să spună NU imigraţiei clandestine. Dacă e nevoie de ziduri, le vom construi, dacă e nevoie de blocaje navale, vom face bocaje navale”.

“Mai întâi italienii”, este scris pe sute pe pancarte, dar se văd şi icoane cu Sacra familie şi Papa Wojtyla, titrează Leggo. E mare fierbere în Italia împotriva unui guvern la care a fost complice preşedintele Mattarella, un guvern contra naturii apărut în urma unor trădări de neimaginat, un puci veritabil.