Evenimentul Zilei > Sport > Italia cere extrădarea lui Robinho din Brazilia. Fotbalistul a fost condamnat la nouă ani de închisoare
Italia cere extrădarea lui Robinho din Brazilia. Fotbalistul a fost condamnat la nouă ani de închisoare

Italia cere extrădarea lui Robinho din Brazilia. Fotbalistul a fost condamnat la nouă ani de închisoare

Autoritățile italiene au cerut extrădarea jucătorului de fotbal după ce acesta a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol. Robinho a negat toate acuzațiile, dar a plecat în Brazilia imediat după pronunțarea sentinței.

În ianuarie 2022, Înalta Curte de Casaţie din Roma a confirmat verdictul Tribunalului din Milano prin care fostul jucător de fotbal Robinho (38 de ani) a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol.

Autoritățile italiene au făcut anul acesta mai multe cereri de extrădare, ultima acum două zile, și au emis chiar un mandat internațional de arestare pe numele lui Robson de Souza Santos „Robinho“. Deși între Brazilia și Italia nu există niciun fel de tratat cu privire la extrădare, autoritățile sud-americane au anunțat că vor analiza ultima solicitare și vor da un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Acuzații grave

Incidentul pentru care Robinho a fost condamnat s-a petrecut în noaptea de 22 ianuarie 2013, într-un club din orașul Milano. Victima este o tânără de origine albaneză care avea atunci 23 de ani.

Potrivit anchetatorilor, Robinho, alături de alți cinci bărbați au îmbătat-o pe tânără, iar aceasta a devenit aproape inconştientă şi nu a putut opune rezistență. Apoi, cu toții au participat la un viol în grup. Patru dintre bărbați nu au fost nici până acum identificați. Fotbalistul brazilian a negat toate acuzațiile, potrivit news.ro.

Robinho a mai fost implicat într-un scandal sexual și în anul 2009. În timp ce juca în Premier League, el a fost investigat de poliție tot pentru un viol, petrecut într-un club de noapte din Marea Britanie. După ce a fost interogat de poliție, jucătorul de fotbal a fost eliberat pe cauțiune. Și atunci, brazilianul a negat acuzațiile.

Mare talent

Robinho a fost considerat unul dintre cei mai talentați jucători de fotbal din lume fiind supranumit „Noul Pele”. El a jucat la cluburi de renume din Europa: AC Milan (2010- 2014), Manchester City (2008-2010) sau Real Madrid (2005-2008). Jucătorul a mai evoluat și la Guangzhou Evergrande (2015-2016), Atletico Mineiro (2016-2017), Sivasspor (2018) si Istanbul BB (2019-2020). El are 100 de selecții în naționala Braziliei pentru care a înscris 28 de goluri.

 

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: