Evenimentul Zilei > Actualitate > Israelul se pregătește să atace Iranul?! Mișcări suspecte la vârful armatei
Israelul se pregătește să atace Iranul?! Mișcări suspecte la vârful armatei

Israelul se pregătește să atace Iranul?! Mișcări suspecte la vârful armatei

remaniere de amploare la vărful armatei statului Israel, Nu mai puțin de șase generali au primit noi însărcinări. Mișcarea a trimis instantaneu o undă de șoc în lumea întreagă. mai ales că survine la scurt timp după ce s-a anunțat pregătirea unui plan de atac împotriva facilitățilot nucleare ale Iranului.

Israelul se pregătește să atace Iranul? Armata de apărare a Israelului (Tzva Hahagana LeYisra’el- Tzahal) trece printr-o remaniere de proporții. Nu mai puțin de șase generali au primit noi însărcinări.

Israelul se pregătește să atace Iranul? Direcția de informații militare are un nou șef

Este vorba, în primul rând, de numirea general maiorului Aharon Haliva în fruntea Direcției de informații militare. Până joi, Haliva a fost șeful Direcției Operaționale a FDI. Această direcție este însărcinată cu supravegherea și coordonarea pregătirii pentru război.


Pericol uriaș, apare încă o pandemie? Moartea survine în câteva ore


Numirea sa ca șef al serviciilor de informații mulitare este văzută ca un semnal dat Iranului, scrie presa israeliană.

„Unii văd această mișcare – într-un moment în care tensiunile dintre Israel și Iran sunt mari – ca un semn că IDF vrea un ofițer experimentat și bine informat, care să conducă Direcția de informații”, notează Jerusalem Post. A contat, probabil, în aaceastă decizie și experiența lui Haliva în calitate comandant al Brigăzii Parașutiștilor și șef al școlii de ofițeri Baza 1 de formare a Armatei Israeliene.

Israelul se pregătește să atace Iranul? Remanierea Statutului major al Tzahalului

Numirea lui Haliva nu este singura schimbare din  Statul Major. Generalul de brigadă Eliezer Toledano de la  Divizia Gaza, trecere la Comandamentului Sudic. Anterior, el a fost secretar militar al premierului Benjamin Netanyahu.
Generalul de brigadă David Sa’ar Salama,până acum șef al personalului Marinei, devinir șef al Marinei. Anterior, el a servit ca ofițer în unitatea de elită Shayetet 13 și la baza marinei din Haifa.


Secretele Mossadului. Cum i-au dus de nas agenții Israelului pe iranieni


Generalul maior. Yehudah Fuchs, în prezent atașatul militar al Armatei Israeliene ăn Statele Unite, a fost numit director general al Comandamentului central al IDF. Anterior, el a ocupat funcția de director general al diviziei Gaza și comandant al brigăzii Nahal.

Generalul de brigadă  Oded Besiok, până acum șef al diviziei de planificare din cadrul Direcției de planificare a armatei, va deveni șeful Direcției de operațiuni.În sfârșit, genera maiorul  Tamir Yadai, fost șef al Comandamentului Central, devine comandant al Forțelor Terestre. Anterior, el a ocupat funcția de director general al Comandamentului Frontului Acasă și comandant al Brigăzii Golani.

Încă de luna trecută, generalul Aviv Kochavi,  comandantul armatei israeliene, a anunțat public  că a dat ordin armatei  să pregătească o serie de planuri cu privire la un atac asupra  facilităților nucleare ale Iranului.

Descoperire crucială a savanților maghiari. Istoria României se va rescrie