Atac terorist în centrul Israelului. O femeie a fost ucisă, iar alți 17 răniți

Atac terorist în centrul Israelului. O femeie a fost ucisă, iar alți 17 răniți Război în Israel. Sursa foto: IDF

Un atac terorist a avut loc în timpul zilei de luni în Ra’anana, un oraș din centrul Israelului, unde o femeie a murit, iar alți 17 oameni au fost răniți.

Inițial, un suspect palestinian a fost reținut după ce ar fi intrat cu mașina într-un grup de persoane, în Israel. Poliția a declarat că presupusul atacator care a comis atacul terorist în Ra'anana este un palestinian din orașul Cisiordania Hebron și a fost arestat.

Într-un comunicat, poliția afirmă că bărbatul a furat în total trei mașini în timpul presupusului atac cu mașina.

Atac terorist cu mașina în Ra’anana, un oraș din Israel

O femeie în vârstă de aproximativ 70 de ani, adusă cu răni critice de la locul atacului, a murit la spital din cauza gravității rănilor suferite.

Ne puteți urmări și pe Google News

În total, cel puțin alte 17 persoane au fost rănite în atacul din Ra’anana, un oraș bogat din sudul Câmpiei Sharon din districtul central al Israelului, iar câteva dintre acestea se află în stare gravă.

Ulterior, poliția a comunicat că un al doilea suspect palestinian, de asemenea din Hebron și rudă cu presupusul atacator care a comis agresiunea în Ra'anana, a fost arestat. El este suspect că a contribuit la organizarea atacului din mijlocul Israelului, potrivit The Time of Israel.

Israel

Atac terorist, Israel. Sursă foto: Twitter

Patru copii și adolescenți au fost răniți

Potrivit primelor informații, din totalul de 17 răniți, patru copii și adolescenți au suferit răni în Israel, după ce mașina a intrat din plin în ei.

Spitalul pentru Copii Schneider se așteaptă să primească și alți adolescenți și copii transferați de la Spitalul Beilinson, unde au fost inițial aduși.

Un martor ce ar fi văzut momentul impactului a povestit că „totul s-a întâmplat într-o secundă”.

„Am auzit zgomotul unui accident, ca și cum o mașină s-ar fi lovit de alta”, a spus martorul. „Am văzut șoferul mergând să înjunghie o femeie și ea a fugit, iar [șoferul] a mers și l-a înjunghiat pe un bărbat în vârstă de 60 de ani, în timp ce în fundal se auzeau multe strigăte, până când a căzut la pământ”.

Un alt martor a declarat: „Am văzut pe cineva înjunghiind trei persoane lângă mall, furând o mașină și lovind oamenii cu ea”.

Yemen, război, israel

Teroriști. Sursa foto: dreamstime.com

Suspectul ar fi acționat în mai multe locații din Israel

Se pare că înainte de a fi arestat de autoritățile din Israel, suspectul palestinian ar fi acționat în mai multe locații. Conform informațiilor, suspectul a înjunghiat un șofer înainte de a fura mașina și de a intra cu ea într-un grup de persoane.

După aceea, a rămas blocat și a abandonat vehiculul, moment în care a furat o a doua mașină și a continuat să circule pe strada Ahuza, izbind cel puțin un alt grup de oameni.

Primarul Ra'anana, Chaim Broyde, a afirmat într-un interviu acordat că încă nu este confirmat că incidentele de înjunghiere și lovire cu mașina sunt legate între ele.