Evenimentul ZileiInternationalÎși mai poate spăla Putin imaginea?! Ucraina îl îndeamnă să se retragă: Kievul plănuiește să-l umilească total

Își mai poate spăla Putin imaginea?! Ucraina îl îndeamnă să se retragă: Kievul plănuiește să-l umilească total

Își mai poate spăla Putin imaginea?! Ucraina îl îndeamnă să se retragă: Kievul plănuiește să-l umilească total
Vladimir Putin nu va avea nicio șansă în fața Ucrainei, au sugerat oficiali din cadrul Ministerului Apărării de la Kiev. Forțele armate ucrainene sunt hotărâte să lupte până în momentul în care vor elibera toate regiunile din cadrul granițelor recunoscute internațional, care acum se află sub control rusesc. Singura șansă a liderului de la Kremlin de a se salva de la o umilință totală este retragerea de pe teritoriul ucrainean, lucru puțin probabil să se întâmple.

Vladimir Putin riscă să fie umilit total în fața Occidentului, potrivit celui mai recent anunț venit de la Kiev. Ucraina va lupta până când va elibera toate teritoriile sale în cadrul granițelor recunoscute internațional, care au căzut sub ocupația rusească. Este și cazul Hersonului, despre care Rusia a transmis recent că va fi „sora geamănă” a Sankt Petersburg-ului.

Singura șansă a lui Putin pentru a-și salva reputația deja pătată

„Ucraina va lupta până când va elibera toate teritoriile sale în cadrul granițelor recunoscute internațional. Iar Putin își poate salva aparențele îndepărtându-se de teritoriile noastre”, a declarat ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei, Hanna Malyar, în timpul unei conferințe de presă.

Oficialul a subliniat că războiul Rusiei împotriva Ucrainei a început, de fapt, în urmă cu opt ani, pe data de 26 mai 2014. Atunci a avut loc prima bătălie pentru aeroportul din Donețk.

„Astăzi, întreaga lume știe că aeroportul din Donețk este un simbol al invincibilității soldaților ucraineni. Acum, apărarea Azovstalului s-a unit. Apărătorii aeroportului din Donețk și apărătorii din Mariupol sunt o ilustrare vie a indomptabilității noastre și a luptei pentru libertate”, a declarat ministrul adjunct al apărării, potrivit Ukrinform.

Ucraina va lupta pentru eliberarea teritoriilor ocupate de ruși

În altă ordine de idei, recent, șeful Ministerului Afacerilor Externe din Ucraina, Dmitri Kuleba, a declarat că, în cazul obținerii victoriei în Donbas, Ucraina ar dori să-și elibereze toate teritoriile care sunt ocupate de Rusia. Potrivit acestuia, imaginea victoriei este „un concept în evoluție”, în primele luni de război aceasta reprezentând retragerea forțelor ruse pe pozițiile pe care le dețineau înainte de 24 februarie.

„Acum, dacă suntem suficient de puternici pe front și câștigăm bătălia pentru Donbas, care va fi crucială pentru următoarea dinamică a războiului, desigur, victoria noastră în acest război ar fi eliberarea restului teritoriilor noastre”, a declarat Dmitri Kuleba de la Kiev.

Pe data de 24 februarie, Vladimir Putin a decis să dea ordin de invadare a Ucrainei. De atunci, forțele armate ruse bombardează și distrug infrastructura țării, lansând atacuri inclusiv asupra zonelor rezidențiale din orașele, localitățile și satele ucrainene folosind artilerie, MLRS și rachete balistice.


Accesează: