Evenimentul Zilei > Actualitate > Irina Tănase, decizie de ultimă oră! Fosta iubită a lui Dragnea a confirmat în fața judecătorilor. A renunţat la tot
Irina Tănase, decizie de ultimă oră! Fosta iubită a lui Dragnea a confirmat în fața judecătorilor. A renunţat la tot

Irina Tănase, decizie de ultimă oră! Fosta iubită a lui Dragnea a confirmat în fața judecătorilor. A renunţat la tot

Procesul dintre Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea și pamfletarii de la Times New Roman s-a încheiat oficial. Irina Tănase a renunțat la acțiunea din justiție, după aproape patru ani de judecată. Ea s-a adresat instanței simțindu-se insultată de unul dintre pamfletele publicate de cunoscutul site de umor. Alături de Irina Tănase, pe atunci Prima Doamnă din PSD s-au simțit la fel de insultate Gabriela Firea, Viorica Dăncilă, Carmen Dan și Olguța Vasilescu.

După patru ani de zile, procesul dintre Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea, și jurnaliștii pamfletari de la Times New Roman s-a încheiat. Cele două părți sunt pe cale să ajungă la un acord de împărcare, așa cum arată încheierea judecătorilor de la Tribunalul București.

Irina Tănase a decis să renunțe la acest proces pe care-l avea cu redactorul Ovidiu Eftime, redactorul-șef TNR Călin Petrar, administratorul societății Alexandru Dona și cu firma Infant Media SRL. La fel au procedat și Viorica Dăncilă, Gabriela Firea, Carmen Dan și Olguța Vasilescu, implicate în acest proces,.

În urmă cu câteva săptămâni, magistrații tribunalului au constat că părțile implicate s-au împăcat.

Instanța a suspendat judecata cauzei în baza articolului 411, alin. 1, pct.1, Cod Procedură Civilă. Conform reglementării, „judecătorul va suspenda cauza când amândouă părțile o cer”. Hotărârea poate fi atacată cu recurs pe toată durata suspendării.

Viorica Dăncilă Irina Tănase
sursa foto. EVZ

Procesul a fost deschis în 2018

Procesul a fost deschis de Irina Tănase în anul 2018, după un congres, pe vremea când era Prima Doamnă a PSD-ului, când Liviu Dragnea, conducea partidul cu mână de fier, fără ca cineva să îndrăznească să i se opună. Opoziția a apărut mult mai târziu, când Dragnea a ajuns în pușcărie, la finalul lui mai 2019.

Idolatrizată, pe atunci, de toți social-democrații, datorită poziției pe care o ocupa în inima lui Dragnea, Irina Tănase s-a simțit insultată de un pamflet publicat de apreciatul site de umor. Iar alături de ea, la fel de insultate s-au mai simțit alte patru doamne care roiau în jurul aceluiași Liviu Dragnea. Este vorba despre Gabriela Firea, Lia Olguța Vasilescu, Viorica Dăncilă și Carmen Dan.

În pamfletul publicat de Times New Roman, pe 12 martie 2018, Irina Tănase era ironizată ca urmare a prezenței sale la congresul PSD. De asemenea, în articol era ironizată și atitudinea pe care o afișau Viorica Dăncilă, Gabriela Firea, Carmen Dan și Olguța Vasilescu față de Liviu Dragnea.

sursa: arhivă EVZ

Părțile vătămate au solicitat 500.000 de euro

Cele cinci doamne au solicitat, la vremea respectivă, despăgubiri morale de 500.000 de euro de la jurnaliștii site-ului.

Avocații părților vătămate au susținut în cererea de chemare în judecată că „reputația și demnitatea reclamantelor a fost grav afectată”. Ele au invocate faptul că articolul a generat o serie de comentarii jignitoare la adresa lor.

„Toate expresiile jignitoare la adresa doamnei Irina Tănase au declanșat o stare fizică și mentală de rău, fiindu-i chiar teama și jenă să iasă pe stradă datorită imaginii deformate ce i-a fost creată in ochii publicului prin expresiile folosite în cuprinsul articolului distribuit în spațiul public, articol ce a fost redistribuit”, au susținut avocații.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: