Potrivit armatei irakiene, doi militari ai aviației irakiene au fost răniți în urma acestui atac. De la sfârșitul lunii octombrie, 23 de atacuri cu rachete au vizat interesele americane în Irak, în timp ce facțiuni armate pro-Iran cer în mod regulat ca americanii să fie izgoniți din Irak.

Nici unul din aceste atacuri nu a fost revendicat dar Washington acuză brigăzile Hizbollah, una din facțiunile pro-Iran cele mai radicale, că se află în spatele acestor tiruri.

Autoritățile irakiene, care se bazează pe trupele Coaliției internaționale condusă de Statele Unite pentru a lupta împotriva celulelor jihadiste clandestine de pe teritoriul lor, dau asigurări că nu reușesc să-i găsească pe autorii atacurilor, scrie AFP.

Pentru prima dată, joi, brigadele Hizbollah au salutat – fără să revendice – tirul a 18 rachete, cu o zi înainte, care au ucis doi soldați americani și un soldat britanic.

Hizbollah a arătat încă o dată cu degetul spre „forțele de ocupație americane”.

În noaptea de joi spre vineri, au avut loc represalii americane, loviturile vizând, potrivit Washingtonului, baze ale brigăzilor Hizbollah.

Atacurile americane au ucis șase irakieni, între care cinci polițiști și soldați și un civil, potrivit armatei irakiene.

Este foarte rar ca astfel de atacuri cu rachete să aibă loc la lumina zilei, precum cel de sâmbătă.

Acest ciclu de violență ridică temeri cu privire la o escaladare periculoasă a violenței în Irak.