Evenimentul Zilei > Actualitate > ÎPS Teodosie, tras pe dreapta de oamenii legii. „Sper că toate organele de ordine…”
ÎPS Teodosie, tras pe dreapta de oamenii legii. „Sper că toate organele de ordine…”

ÎPS Teodosie, tras pe dreapta de oamenii legii. „Sper că toate organele de ordine…”

Duminică dimineață, în timp ce se îndrepta la Pelerinajul de Sfântul Andrei, Înaltpreasfințitul Teodosie a trecut printr-un episod tensionat cu oamenii legii.

Duminică dimineață, în timp ce se îndrepta la Pelerinajul de Sfântul Andrei, ÎPS Teodosie a fost oprit de filtrul de poliție de la intrarea în localitatea Ion Corvin, acolo unde se află Peșterea Sfâtului Andrei.

Automobilul în care se afla ÎPS Teodosie a fost oprit de filtrul de poliție, pentru verificarea documentelor. Constanța este în carantină din cauza numărului mare de persoane infectate cu noul coronavirus.

CITEȘTE ȘI Exclusiv. Surpriza de Sf. Andrei pregătită de ÎPS Teodosie credincioșilor. Foto

„Să vină cu inimă bună, să-și mângâie sufletul și sper că toate organele de ordine ne vor ajuta să fim în pace și în armonie”, a spus ÎPS Teodosie.

Iohannis și Orban, invitați la pelerinaj

Deși Tribunalul Constanța a respins cererea lui IPS Teodosie de a organiza pelerinajul la prima biserică creștină de pe teritoriul României, pelerinajul va avea loc.

CITEȘTE ȘI Miza sărbătoririi Sfântului Andrei: „De SARS-Cov 2, cei mai mulți scapă. De virusul dictaturii nu scapă nimeni”

IPS Teodosie i-a invitat pe președintele României Klaus Iohannis și pe premierul Ludovic Orban la pelerinajul de Sfântul Andrei, la grota care poartă numele sfântului, loc considerat ca prima biserică de pe teritoriul României, pentru a vedea că tptul se desfășoară după regulile impuse de autoritățile sanitare.

„Luni, 30 noiembrie, este zi de sărbătoare națională legală, în care ortodocșii și catolicii români îl cinstesc pe Sf. Apostol Andrei, Ocrotitorul României și cel dintâi chemat dintre apostoli, care a adus cuvântul Evangheliei pe pământul Dobrogei de astăzi. Arhiepiscopia Tomisului și Înaltpreasfințitul Teodosie, personal, invită autoritățile de Stat centrale și locale (Președinte, Premier, membri ai Guvernului, parlamentari, Prefect, Președinte al Consiliului Județean, primari, consilieri județeni și locali etc.) să ia parte la sărbătoarea națională religioasă a tuturor românilor, Sfântul Apostol Andrei” – a anunţat Arhiepiscopia Tomisului.

Cei de la Arhiepiscopia Tomisului au anunțat și programul liturgic din data de 30 noiembrie 2020.