ÎPS Teodosie, despre scandalul în care este implicat: „Nu bănuiesc pe nimeni decât pe Satana”

ÎPS Teodosie, despre scandalul în care este implicat: „Nu bănuiesc pe nimeni decât pe Satana” ÎPS Teodosie. Sursa foto: arhiva EVZ

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a ținut să își spună punctul de vedere despre scandalul în care este implicat el deputatul Aurel Bălășoiu. Acesta a declarat că nu vrea să dea vina pe nimeni, dar că are bănuieli.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a făcut o serie de declarații despre scandalul sexual din Biserică, caz în care a apărut și numele său, dar și al deputatului Aurel Bălășoiu. Acesta consideră că cineva îi vrea răul, dar nu poate arăta cu degetul.

„Este de cineva încurajat acest domn care s-a dat călugăr. Nu are coerență, trece de la un subiect la altul. Nu pot fi băuitor, nu am dovezi. Nu bănuiesc pe nimeni decât pe Satana. Nu mă tulbură deloc, iar de acest tânăr îmi este milă. Se vede că este folosit de cineva”, a spus IPS Teodosie.

„Să nu mai spui nume fără acoperire”, i-a transmis Arhiepiscopul Tomisului așa-zisului călugăr Cristi Călin, care i-a cerut scuze înaltului prelat al BOR, potrivit RTV.

Ne puteți urmări și pe Google News

Scandal în Biserica Ortodoxă

Nu doar Părintele Visarion Alexa ar fi pătat imaginea Bisericii Ortodoxe. Cristi Călin,un fost student la teologie, a declarat că a fost hărțuit sexual de deputatul Aurel Bălășoiu și că ÎPS Teodosie ar fi fost implicat. La scurt timp, Ahiepiscopul Tomisului a ținut să explice situația.

Sursa: Gândul.ro

„Referitor la acuzele aduse IPS Teodosie de către Cristi Călin (foto), numit în presă «călugărul-amant», facem următoarele precizări: ÎPS Teodosie nu are legătură cu cazul deputatului Aurel Bălășoiu, pe care l-a văzut doar la slujbele oficiate pentru un bolnav, apropiat al deputatului”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Tomisului.

De asemenea, instituția bisericească spune că cel care-l acuză pe ÎPS Teodosie trebuie să prezinte și dovezi, altfel „acuzele devin calomnii“.

„Avem serioase îndoieli cu privire la credibilitatea informațiilor pe care Cristi Călin le lansează cu referire la IPS Teodosie, câtă vreme, după cum însuși declară în interviu, acționează din frustrare pentru faptul că a fost exclus din monahism și exmatriculat de la două Facultăți de Teologie, urmare a unui comportament dovedit incompatibil cu morala creștină: calomnie, comerț neautorizat, port ilegal de uniformă clericală, actualmente făcând parte dintr-o biserică-pirat, nicidecum din BOR, iar în Arhiepiscopia Tomisului a fost depistat, anul trecut, colectând ilegal bani în numele Bisericii”, se mai arată în comunicat.