Cristian Tudor Popescu, atac la adresa lui ÎPS Teodosie, după ultimele declarații

Cristian Tudor Popescu, atac la adresa lui  ÎPS Teodosie, după ultimele declarații ÎPS Teodosie. Sursa foto: Arhiva EVZ

Cristian Tudor Popescu i-a transmis un mesaj dur lui ÎPS Teodosie, care a spus că bărbații fără barbă sunt ciuntiți. Gazetarul consideră că Arhiepiscopul Tomisului o să ajungă să le interzică femeilor să se epileze sau bărbaților să se tundă.

ÎPS Teodosie a fost luat în vizor de Cristian Tudor Popescu, după ce a spus că toți bărbații trebuie să poarte barbă și că cei care nu au sunt ciuntiți. Arhiepiscopul Tomisului a mai declarat că barba înseamnă bărbăție.

Declarația controversată a lui ÎPS Teodosie

„Aşa este firesc. Barba este lăsată pentru bărbaţi. Sunt şi excepţii, oameni spâni cărora nu le creşte barba şi sunt trişti unii dintre ei care ar vrea să aibă. Bărbatul trebuie să aibă barbă. Bărbaţii fără barbă sunt ciuntiţi. Orice bărbat ar trebui să poarte barbă, cu atât mai mult slujitorii Bisericii Ortodoxe“, a spus Teodosie.

Cristian Tudor Popescu a răbufnit

Cristian Tudor Popescu a declarat că Arhiepiscopul Tomisului este în stare să le ceară bărbaților să își lase plete și femeilor să le interzică să își radă părul pubian.

Ne puteți urmări și pe Google News
CTP

Cristian Tudor Popescu. Sursa Foto: Arhiva EVZ

„Ultimul răcnet: Teodosie îi obligă pe bărbați să-și lase barbă, adică să fie asemenea Mântuitorului. Dar Iisus purta părul lung, cum rezultă din toate icoanele și picturile. De ce nu ne cere Îpîs să ne lăsăm și plete? De altfel, mă mir că se ia de bărbați. M-aș fi așteptat, mai degrabă, să interzică femeilor să se epileze pubian”, a scris Cristian Tudor Popescu pe Facebook.

ÎPS Teodosie, despre adulter

Arhiepiscopul Tomisului, a mai făcut o declarație controversată, afirmând că bărbatul care se căsătoreşte cu o femeie divorţată comite adulter. „Dacă a vrut ea să divorţeze, cel necăsătorit, dacă se căsătoreşte cu ea, săvârşeşte adulter”, a spus Teodosie.

ÎPS Teodosie

ÎPS Teodosie Sursa: arhiva EVZ

În Ajunul Bobotezei, atunci când a sfinţit apele suit pe cisternă, acesta a menţionat că aghiasma mare nu poate fi băută de femeile aflate în perioada „neputinţei”.

„Femeile care sunt în neputinţă nu pot să o ia, dar ceilalţi pot să o ia. Şi cele care au fost în neputinţă în perioada aceasta, când îşi termină perioada de neputinţă, le dau această blagoslovenie să ia trei zile la rând aghiasmă mare, ca mângâiere”, a spus ierarhul.