Evenimentul Zilei > Monden > Ipoteză-şoc: S-a aflat de ce Principele William a ascuns că are Covid-19
Ipoteză-şoc: S-a aflat de ce Principele William a ascuns că are Covid-19

Ipoteză-şoc: S-a aflat de ce Principele William a ascuns că are Covid-19

Potrivit unor experţi ai curţii, principele William ar fi ascuns intenţionat starea sa de sănătate pentru a evita posibilitatea ca fratele său să ocupe tronul englez.
Covid-19 a produs multă spaimă şi în familia regală engleză. În prima fază a pendemiei, în fapt, după cum au relatat surse de la Londra, atât principele Charles cât şi principele William au fost loviţi de virus.
Amândoi au reuşit să învingă infecţia, dar primul născut şi viitor rege, se pare că a trebuit să se apere de o formă mai acută a virusului, având în vedere că a avut unele probleme respiratorii. Ce a fost mai rău a trecut însă şi în familie toţi pot răsufla uşuraţi. Ştirea de ceea ce i s-a întâmplat principelui William, s-a scurs recent numai pentru a nu face ca populaţia să se îngrijoreze mai mult, deja lovită de virusul letal şi insistent. Ar fi însă nişte dedesubturi-şoc asupra alegerii de a ţine ascuns adevărul despre William.

Harry ar fi putut deveni rege”

Roberta Fiorito şi Rachel Bowie, două experte şi cercetătoare a familiei regale, au vorbit la podcastul Royally Obsessed. Şi în interviu dezvăluie că principele ar fi ţinut secretă starea sa de sănătate de teama că „Harry ar fi putut deveni rege”. Dar să procedăm în ordine. Luând în considerare că regalii englezi au fost nevoiţi să înfrunte boala, ipoteza celor două experte nu mai pare atât de fantezistă.

Dacă regina Elisabeta ar fi abdicat în favoarea fiului şi cu boala dezvoltată de Charles, ar fi fost principele William cel care s-ar fi urcat pe tron. Dar având în vedere că acesta a fost şi el lovit de boală, regenţa ar fi trecut fiul acestuia George. Având în vedere că acesta este minor, aşa cu  scrie în Regency Act, principele Harry ar fi trebuit să conducă ţara în timpul fazei acute a panedmiei.

Un scenariu foarte complex fiindcă, deocamdată, Harry nu este un membru activ al familiei şi în consecinţă situaţia n-ar fi fost chiar atât de simplu de gestionat. Cele două experte, deci, dezvăluind că alegerea de a ascunde starea principelui William a fost dorită de toată familia, tocmai pentru a evita ca asupra regalităţii să se abată o tornadă de proporţii biblice. Acest lucru ne face să înţelegem de ce, după Megxit, toată familia regală n-are niciun interes să reînnoade ruperea de Harry şi de Meghan care acum trăiesc liniştiţi la Los Angeles. În timpul interviului, printre altele, expertele au vorbit şi de o altă ipoteză.

Aşa cum s-a petrecut cu cu Boris Johnson, se pare că secretomania privind starea principelui a fost legată de un factor foarte precis: inclusiv familia regală dorea să minimalizeze „frenezia” contagierii. Din păcate, adevărul este la mijloc. Iar până când casa regală  nu va da declaraţii oficiale, bârfele şi indiscreţiile zboară în deplină libertate, scrie Il Giornale.