Evenimentul Zilei > Politica > Ipoteza șoc. Dan Andronic afirmă că revocarea ministrului Justiției s-a făcut cu știința președintelui
Ipoteza șoc. Dan Andronic afirmă că revocarea ministrului Justiției s-a făcut cu știința președintelui

Ipoteza șoc. Dan Andronic afirmă că revocarea ministrului Justiției s-a făcut cu știința președintelui

Jurnalistul și analistul politic, Dan Andronic a emis, joi, o interesantă ipoteză în legătură cu evoluția crizei din cadrul alianței de la guvernare. El consideră că există o strategie care se derulează cu știința președintului Klaus Iohannis. 

„Este clar ca fără o demisie a premierului Florin Câțu aceasta criza nu va putea fi rezolvata. USR a dat ultimatumul. Cel mai probabil se va ajunge la o moțiune de cenzură, care va trece.

Revocarea de la ministerul Justiției a fost făcută cu știința președintelui Iohannis. Există o strategie în fața tuturor acestor mișcări”, a declarat Dan Andronic.

Mărturie stă faptul că președintele Klaus Iohannis a semnat rapid revocarea din funcție a ministrului Justiției, USR-istul Stelian Ion. Mai mult a și acceptat propunerea premierului Cîțu, parafând decretul privind desemnarea ministrului Afacerilor Interne, liberalul Lucian Bode, ministru interimar al Justiţiei.

Competiție pentru introducerea moțiunii de cenzură

În ultimele ore s-a declanșat chiar o competiție între PSD, AUR și USR PLUS pe tema – cine introduce moțiunea de cenzură și cine pe a cui o semnează.

Partidul Social Democrat va prezenta joi textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului care va fi pus la dispoziţie pentru a fi semnat.

„Noi şi cred că românii s-au săturat să vadă cum din 6 în 6 luni PNL şi USR se încaieră pe ciolan. De aceea, astăzi, PSD va prezenta textul moţiunii de cenzură pe care îl şi punem la dispoziţia tuturor pentru a-l semna. PSD este singurul partid care are puterea dată de numărul de parlamentari pentru a iniţia o moţiune de cenzură. Cine vrea ca într-adevăr acest guvern să pice, va semna moţiunea PSD. Restul sunt poveşti. Contezi doar dacă semnezi, dacă nu, faci balet”, a declarat Grindeanu, în cadrul unei conferințe de presă.

UȘi SR-PLUS face pași pentru a depune moțiunea de cenzură. Vineri ar urma să aibă loc o ședință de Guvern în care să fie adoptat programul Anghel Saligny. Cei de la USR-PLUS nu doresc să participe la ședința de guvern. Vineri seară, la ora 18.00, ar fi convocată o ședință a coaliției. Propunerea a venit chiar din partea premierului Florin Cîțu, spun surse.

La rândul său, co-președintele AUR George Simion a găsit susținere la USR-PLUS. Partidul aflat la guvernare colaborează cu AUR pentru a strânge suficiente voturi pentru moțiunea de cenzură înaintată împotriva Guvernului Cîțu.

Deputatul Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR-PLUS, a transmis că va renunța la această inițiativă în condițiile în care premierul Florin Cîțu va face un pas în spate.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: