Evenimentul Zilei > Justitie > Ioțcu vrea să scape de al doilea dosr. A luat mită ca să își facă imagine în Consiliul Județean
Ioțcu vrea să scape de al doilea dosr. A luat mită ca să își facă imagine în Consiliul Județean

Ioțcu vrea să scape de al doilea dosr. A luat mită ca să își facă imagine în Consiliul Județean

Fostul președinte al Consiliului Județean Arad, care a luat mită ca să își facă campanie de imagine, vrea să scape de al doilea dosar penal.

Nicolae Ioțcu a atacat actul de sesizare a instanței în noul dosar în care este acuzat de trafic de influență, care a fost înregistrat la finele lunii septembrie, anul trecut. Dosarul se află tot în camera preliminară, la Tribunalul Timiș.

Potrivit DNA, în perioada mai-iunie 2015, fostul preşedinte al CJ Arad, printr-un intermediar, a pretins şi primit de la doi oameni de afaceri 35.000 lei (25.000 lei de la Faur Ioan-Teodor şi 10.000 lei de la Adrian Ionescu Marius), bani ce urmau a fi folosiţi pentru realizarea unei campanii de imagine pentru sine. „Sumele respective au fost pretinse şi primite de inculpatul Ioţcu Petru Nicolae pentru a-şi exercita influenţa asupra funcţionarilor din subordine, în legătură cu derularea în bune condiţii a contractelor încheiate de Consiliul Judeţean Arad cu societăţile reprezentate de inculpaţii Faur Ioan Teodor şi Adrian Ionescu Marius (recepţia şi plata la termen a lucrărilor executate, asigurarea în bugetul de venituri şi cheltuieli al Consiliului Judeţean Arad a sumelor necesare plăţii lucrărilor contractate/executate precum şi facilitarea atribuirii altor contracte de achiziţii publice)”, se arată în comunicatul DNA.

A fost prins în flagrant în primul dosar

Nicolae Ioţcu a mai fost trimis în judecată în august 2015, pentru trafic de influenţă. DNA l-a acuzat că a cerut 40.000 de euro de la firma Medicare pentru a-i asigura câştigarea unei licitaţii privind stabilirea furnizorului de echipamente medicale pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, contract în valoare de 1.600.000 de euro. În vara anului trecut a rămas definitive sentința prin care președintele Consiliului  Județean Arad era condamant la închisoare. În acel dosar Ioțcu a fost prins în flagrant cu o parte din șpagă, în fața vilei sale. În momentul vederii polițiștilor, a încercat să scape de plicul cu bani, aruncându-l într-o tufă de trandafiri.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.